09 20 okt. '24
0067f3b1 0ae5 4268 8494 8abe91ce5fd2

Anne Fontaine

Les Histoires d'amour finissent mal... en général (Love stories generally end up badly)

Editie 1993
85' - 1993 - Komedie - Taal: Frans
Regisseur: Anne Fontaine Met: Nora Djeziri, Sami Bouajila, Alain Fromager, Jean-Claude Dreyfus, Eric Metayer
Deze debuutfilm van Anne Fontaine werd bekroond met de prestigieuze Jean Vigo Prijs en was één van de betere Franse films dit jaar in Cannes (in de Semaine de la Critique).
Nieuwkomer Nora Djeziri speelt Zina, een 20-jarige ouvreuse in een Parijs' theater. Zij is van plan om te huwen met Slim, een taxichauffeur die ervan droomt advocaat te worden. Zina is een onschul­dig 'Wicht èn leugenaarster, een klepto­mane en iemand met een groot hart. Ze heeft een sterke behoefte aan aandacht, aan liefde.
Wanneer ze Frédéric ontmoet, de ster van het stuk in het theater waar ze werkt, begint ze te dromen: waarom zou ze ook geen actrice worden? Waarom zou ze niet met Frédéric kunnen optrekken zonder daarom Slim in de steek te laten? Waarom zou ze niet het beste van twee werelden kunnen hebben? Maar vroeg of laat zal ze moeten kiezen... Maar kiezen is nu niet bepaald Zina's sterkste kant.
Philippe Carcassonne, de coproducer van de film, omschrijft Les histoires d'amour... als een Franse She's Gotta Have It. Fontaine zegt dat de sleutel tot de komedie ligt in het feit dat ondanks haar zwakheden en leugenachtigheid, Zina "nooit haar effect bereikt uit berekening, maar al die tijd eerlijk blijft".

Image gallery

0067f3b1 0ae5 4268 8494 8abe91ce5fd2
Aaafe5c0 5772 4eb5 89a3 6afe5f18de14

Generiek

Regisseur

Anne Fontaine

Met

Nora Djeziri, Sami Bouajila, Alain Fromager, Jean-Claude Dreyfus, Eric Metayer

Scenario

Anne Fontaine, Claude Arnaud

Producent

Philippe Carcassonne

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Frankrijk

Jaar

1993

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?