09 20 okt. '24
8fec09e9 e776 4eac a037 1abf0b4128cc

Philippe Muyl

L'arbre sous la mer

Editie 1984
95' - 1984 - Drama - Taal: Frans
Regisseur: Philippe Muyl Componist: Luc Le Masne Met: Christophe Malavoy, Eleni Dragoumi, Julien Guiomar

Het betreft hier de verfilming van de populaire roman van de Griekse auteur Nikos Athanassiadis "Het Naakte Meisje". Het gaat over een jonge Franse geoloog die naar een verlaten eiland in de Egeïsche Zee op onderzoekreis gaat: hij wil er de resten van een versteende boom ontleden. Ondanks de waarschuwingen van de plaatselijke vissers en tegen beter weten in, ontdekt hij de sakrale plaats. Zijn aandacht gaat echter naar Eleni, een beeldschoon meisje dat zich vooral in het water thuis voelt. De belangstelling slaat snel om in liefde en het duurt niet lang of onze geoloog geraakt gewoon gepassioneerd door het vrouwelijk schoon dat steeds maar aanlokkelijker wordt ... Tot zijn grote verbazing zal hij echter moeten vaststellen dat het meisje een minnaar heeft : een dolfijn ! Is dit realiteit of legende? Dit fantasierijk verhaaltje leent zich uiteraard tot verfilming. En alhoewel de literaire bron wel steunt op de rijke mythologie van de Griekse kultuur is ze maar een voorwendsel voor het opvoeren van een zeer uitzonderlijke relatie: de liefde tussen een vrouw en een dier. Een illustratie voor het feit dat in sprookjes alles toegelaten is ... (Vrij naar persmap)

Op het ogenblik van het ter perse gaan van deze kataloog heeft vrijwel niemand deze film gezien daar de eerste vertoning pas voorzien is op het einde van het jaar: vandaar dat persecho's ontbreken en dat de selektie van deze film hoofdzakelijk gesteund is op de "credit" -lijst. (Dirk De Meyer)

Image gallery

C1d7c6f2 e3b3 44ed 82c4 a4883a3bd670
8fec09e9 e776 4eac a037 1abf0b4128cc

Generiek

Regisseur

Philippe Muyl

Componist

Luc Le Masne

Met

Christophe Malavoy, Eleni Dragoumi, Julien Guiomar

Scenario

Philippe Muyl

Cinematograaf

Bernard Lutic, Christian Pétron

Monteur

Jean-François Goyet

Producent

Philippe Muyl

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Frankrijk

Scenario gebaseerd op

"Une jeune fille nue" (Nikos Athanassiadis)

Jaar

1984

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?