09 20 okt. '24
62d47139 2d6d 4ad9 aca4 250834fdd9c1

Christophe Hermans

La Ruche (The Hive)

Editie 2021
81' - 2021 - Drama - Taal: Frans
Regisseur: Christophe Hermans Componist: Fabian Fiorini Met: Ludivine Sagnier, Sophie Breyer, Mara Taquin, Bonnie Duvauchelle, Tom Vermeir
Ludivine Sagnier imponeert als een alleenstaande moeder die worstelt met een bipolaire stoornis in La ruche, het langspeeldebuut van kortfilm- en documentairemaker Christophe Hermans. Een intiem, aangrijpend en melancholisch coming-of-agedrama, met medewerking van fotografe Lara Gasparotto.
Na een resem prijswinnende kortfilms en documentaires levert de Waalse cineast Christophe Hermans een indrukwekkend visitekaartje af met La ruche, zijn langspeeldebuut. Centraal in deze pakkende herwerking van een roman van Arthur Loustalot staat de alleenstaande moeder Alice, die lijdt aan een bipolaire stoornis en samen met haar drie dochters in een appartement leeft waar ze gaandeweg haar verstand verliest. Voor het verhaal over de even destructieve als liefdevolle band met haar drie dochters, sloeg Hermans de handen in elkaar met de Belgische fotografe Lara Gasparotto, die bekendstaat om haar intieme benadering van het vrouwelijk lichaam en de adolescentie. Sagnier’s eigenste dochter, Bonnie Duvauchelle, vertolkt één van de drie zusjes. Een aangrijpend coming-of-agedrama, dat kan bogen op een frisse, gloedvolle cinematografie en een score van opkomend Belgisch muziektalent Blu Samu.

Image gallery

62d47139 2d6d 4ad9 aca4 250834fdd9c1

Generiek

Regisseur

Christophe Hermans

Componist

Fabian Fiorini

Met

Ludivine Sagnier, Sophie Breyer, Mara Taquin, Bonnie Duvauchelle, Tom Vermeir

Scenario

Christophe Hermans, Noëmie Nicolas

Cinematograaf

Colin Lévêque

Monteur

Anne-Laure Guégan, Joël Mann

Producent

Cassandre Warnauts, Jean-Yves Roubin

Co-producent

Caroline Bonmarchand, Xenia Sulyma

Productiebedrijven

Frakas Productions

Distributeur

O'Brother Distribution

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

België, Frankrijk

Scenario gebaseerd op

d’après le roman d’Arthur Loustalot, paru aux éditions Lattès.

Jaar

2021

Filmografie

Christophe Hermans
Poids Plume (short, 2005), Jeu de Dames (short, 2006), Les Parents (2008), Balançdoire (short, 2009), Fancy-Fair (short 2011), Eclaireurs (2015), Victor (2019), e.a.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?