11 22 okt. '22

Mascha Halberstad

Knor (6+) (Oink)

Kidsproof 72' - 2022 - Kinderfilm - Taal: Nederlands
Regisseur: Mascha Halberstad Componist: Rutger Reinders Met: Hiba Ghafry, Matsen Montsma, Kees Prins
Mascha Halberstads eerste stop-motionlangspeler – de eerste tout court uit Nederland – bevat evenveel charme als siliconenuitwerpselen en plaatst een onschuldig biggetje te midden van een worstencompetitie. Na Babe, Knorretje en Gunda ... Ontmoet nu Knor.
Wie wordt Koning Worst van de eeuw? Dat is dé hamvraag tijdens de worstwedstrijd in Mascha Halberstads debuut. De negenjarige Babs woont in een typisch Nederlands dijkdorpje met haar verveelde papa en haar overtuigde vegetarische mama en krijgt van de uit de States teruggekeerde opa Tuitjes het biggetje Knor cadeau. (Wan)smakelijk detail: opa is een ambachtelijke worstendraaier die lang geleden slaags geraakte met een collega-slager en nu heimelijke plannen heeft. Babs is volledig weg van Knor, maar hij moet wel z'n puppydiploma behalen, wil hij bij het gezin blijven. Na het bekroonde Munya in mij (2013) en een animatieclip voor The Prodigy imponeert Halberstad opnieuw met haar typerende, rafelige siliconen poppetjes. Knor – naar het kinderboek van Tosca Menten – is een vertederend avontuur gemaakt vanuit een garage die de filmmaker liet ombouwen tot een heuse animatiestudio.

Generiek

Regisseur

Mascha Halberstad

Componist

Rutger Reinders

Met

Hiba Ghafry, Matsen Montsma, Kees Prins

Producent

Marleen Slot

Co-producent

Dries Phlypo, Martien Vlietman

Meer informatie

Taal

Nederlands

Productielanden

België

Scenario gebaseerd op

“De wraak van Knor” (Tosca Menten)

Jaar

2022

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.