08 19 okt. '24
33a7a26b 145d 4cf8 aeb5 666605e8aaa6

Jose luis Guerin

Innisfree

Editie 1990
110' - 1990 - Documentaire - Taal: Spaans, Engels
Regisseur: Jose luis Guerin Componist: Danny Garcia Met: Michael Killanin, Padraig O'Feeney, Bartley O'Feeney

John Ford (Sean Aloysius O'Feeney) vindt het verloren huis dat hij alleen kende uit kostbare familieherinneringen de ruïnes van de nederige hoeve die zijn vader noodgedwongen moest verlaten, net zoals zoveel andere mensen uit de vallei, die evenals hij bedreigd werden door de grote hongersnood en het geweld van de Britten. Het verlangen om dit huis weer tot leven te brengen vond zijn neerslag in het draaien van de film The Quiet Man in 1951 met John Wayne en Maureen O'Hara. lnnisfree is het dorp waar het zich allemaal afspeelt. lnnisfree is ook de titel van een film die de geschiedenis van deze kleine gemeenschap op de westkust van Ierland vertelt.

Voor Guerin was lnnisfree de vervulling van een wens om een documentaire te maken, een medium dat steeds meer bedreigd wordt door de televisiereportage. Hij werd daarbij sterk geïnspireerd door het werk van Robert Flaherty. Voor zijn film over lnnisfree ging Guerin graven in de geschiedenis van Ierland én in de filmarchieven, op zoek naar het hoe, waarom en wanneer van John Fords The Quiet Man, film die overigens toevallig onlangs nog op televisie te zien was.

Image gallery

33a7a26b 145d 4cf8 aeb5 666605e8aaa6
Ca14ae4a d2ab 4ac9 824c dcaac3f6e34a

Generiek

Regisseur

Jose luis Guerin

Componist

Danny Garcia

Met

Michael Killanin, Padraig O'Feeney, Bartley O'Feeney

Scenario

Jose luis Guerin

Cinematograaf

Gerardo Gormezano

Monteur

Jose luis Guerin, Manel Alminana

Producent

Paco Poch

Meer informatie

Taal

Spaans, Engels

Productielanden

Ierland, Spanje, Frankrijk

Jaar

1990

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?