E97f3674 3a52 46e0 b578 1de46c098f02

Ang Lee

Hsi yen (The wedding banquet)

Regisseur Ang Lee Componist Mader Met Winston Crao, May Chin, Mitchell Lichtenstein, Ah-Leh Gua, Sihung Lung
104' - 1992 - Komedie - Taal: Taiwanees
De Taiwanees Wai-Tung leeft een gelukkig en comfortabel leventje in Brooklyn. Hij is jong, succesvol en heeft een blanke minnaar, Simon, die hem de beste Chinese gerechten voorschotelt. Het probleem is echter dat Wai-Tungs ouders in Taiwan niets afweten van zijn homo­sexualiteit en blijven aandringen op een huwelijk en een kleinkind. Vriend Simon heeft echter dè oplossing. In één van Wai­-Tungs huizen woont een illegale huurder: Wei Wei, een studente die elk moment het land kan worden uitgezet. Een schijn­huwelijk met Wei Wei kan Wai-Tungs ouders tevreden stellen en het meisje de fel begeerde 'green card' opleveren.
Wanneer de ouders echter naar New York komen en aandringen op een grootscha­lig, ouderwets bruiloftsfeest, beginnen de clingen uit de hand te lopen.
Het huwelijksbanket is een warme, hart­verheffende komedie, door Ang Lee met meesterhand geregisseerd. Thema's als de kloof tussen de wensen van ouders en kinderen en het zich bekennen als homo worden behandeld met een open­hartigheid en respect voor ieders standpunt die men niet zou verwachten in een film uit het oosten.
Het huwelijksbanket was dè sleeper op het Filmfestival van Berlijn dit jaar en sleepte zonder moeite de Gouden Beer in de wacht. Publiek en jury waren het zelden zó met elkaar eens.

Image gallery

E97f3674 3a52 46e0 b578 1de46c098f02
998d9ce2 fcab 44eb a743 e58c583cf149

Generiek

Regisseur

Ang Lee

Componist

Mader

Met

Winston Crao, May Chin, Mitchell Lichtenstein, Ah-Leh Gua, Sihung Lung

Scenario

Ang Lee, Neil Peng, James Schamus

Cinematograaf

Jong Lin

Monteur

Tim Squyres

Producent

Sui Je Cheng

Meer informatie

Taal

Taiwanees

Productielanden

Taiwan

Jaar

1992