09 20 okt. '24
342bbd8c ce0a 446d 92fe 038afd97e05a

Fredi M. Murer

Höhenfeuer (Alpine Fire)

Editie 1990
119' - 1985 - Drama - Taal: Duits
Regisseur: Fredi M. Murer Componist: Mario Beretta Met: Thomas Nock, Johanna Lier, Dorothea Moritz

Hoe ver Zwitserland soms van de wereld verwijderd ligt en hoe ànders de mensen er in menig opzicht zijn bleek eerder al uit diverse boeken en films, Van het provinciale, xenofobische en bekrompen karakter van de Zwitsers getuigden eerder films als Das Boot ist vol, Der Erfinder, Der Schwarze Tanner e.a. Höhenfeuer voegt aan genoemde films nog een aspekt van het leven in afgelegen delen van Zwitserland toe: het is een tragische film over ontluikende seksualiteit bij een doofstomme jongen en diens incestueuze betrekkingen met zijn zus.

Hoog in de Alpen woont een boerengezin met twee kinderen: de doofstomme "Bub" en het meisje "Belli". Bub is nooit naar school geweest en zijn vader, die van modern gedoe niets wil weten, weigert hem naar een gespecialiseerde instelling te laten gaan. Belll moet maar voor hem zorgen en zij leert wat zij hem kàn leren. Maar veel ruimte krijgt zij niet. Bub gaat er vandoor, en Belli gaat hem achterna, hoog in de bergen. Hun terugkeer naar de boerderij mondt uit in een drama...

Wie ooit Franz lnnerhofers roman Schöne Tage las zal Höhenfeuer niet verkeerd begrijpen: benauwende verhoudingen, koppige bekrompenheid, boerse trots en aversie van de buitenwereld vormen een contrast met de pracht en de weidsheid van het landschap. (wp)

Image gallery

342bbd8c ce0a 446d 92fe 038afd97e05a
063404ec 6aca 4ae5 8f13 13cbd3abc99a

Generiek

Regisseur

Fredi M. Murer

Componist

Mario Beretta

Met

Thomas Nock, Johanna Lier, Dorothea Moritz

Scenario

Fredi M. Murer

Cinematograaf

Pio Corradi

Monteur

Helene Berger

Producent

Bernard Lang, Walter Schoch

Meer informatie

Taal

Duits

Productielanden

Zwitserland

Jaar

1985

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?