09 20 okt. '24
De82506d e1a8 4ebe a5ee 79a7a6b76dba

Michael Ritchie

Fletch

Editie 1985
98' - 1985 - Misdaad, Mysterie, Komedie - Taal: Engels
Regisseur: Michael Ritchie Componist: Harold Faltermeyer Met: Chevy Chase, Joe Don Baker, Dana Wheeler-Nicholson

Op zoek naar een leuke story voor zijn krant gaat speurneus-reporter Fletch naar het strand, waar hij zich onder de landlopers inburgert. Op zekere dag echter wordt hem door een zekere Stanwyk, die denkt dat hij een strandschooier is, 50.000 $ aangeboden als hij een moord wil plegen. Hij moet Stanwyk zelf vermoorden, omdat die, naar eigen zeggen, lijdt aan een slepende ziekte. Zelfmoord is onmogelijk, omdat de verzekering dan niet uitbetaalt. Fletch neemt het voorstel aan, en begint uit te vissen wat er van dat verhaaltje klopt ...

Gregory McDonalds boek is een grote bestseller: ca. 4 miljoen exemplaren werden ervan verkocht. Zeven jaar duurde het eer producers Douglas (zoon van Kirk Douglas en broer van Michael) en Greisman de rechten voor verfilming kregen. Het scenario werd toevertrouwd aan Andrew Bergman (die o.m. Brooks' Blazing Saddles en Hillers The ln-Laws op zijn aktief heeft), de hoofdrol werd gegeven aan Chevy Chase, ook al heel populair in de States (van TV) en de regie kwam in handen van de ervaren Michael Ritchie, die behalve The Downhill Racer en The Candidate (met Redford) reeds een paar succesrijke komedies maakte, met name The Bad News Bears en The Semi-Tough.

Voor Fletch werden opnamen gemaakt in Los Angeles (wat een zware karwei was, want de Olympische Spelen waren daar toen aan de gang), in Utah en in Rio de Janeiro. Een typisch Amerikaanse produktie, onderhoudend, soms heel plezierig (Chase duikt in nogal wat vermommingen en "moeilijke" situaties) en met vakmanschap gemaakt.
(vrij naar persmap)

Image gallery

4ae7a306 932b 4083 b90c 5087a90c354d
De82506d e1a8 4ebe a5ee 79a7a6b76dba

Generiek

Regisseur

Michael Ritchie

Componist

Harold Faltermeyer

Met

Chevy Chase, Joe Don Baker, Dana Wheeler-Nicholson

Scenario

Gregory McDonald, Andrew Bergman, Phil Alden Robinson

Cinematograaf

Fred Schuler

Monteur

Richard A. Harris

Producent

Peter Douglas, Alan Greisman

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

"Fletch" (Gregory Mcdonald)

Jaar

1985

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?