09 20 okt. '24

Emil Stang Lund

Flaggermusvinger (Bat wings)

Editie 1993
80' - 1992 - Drama - Taal: Noors
Regisseur: Emil Stang Lund Componist: Randall Meyers Met: Jon Eikemo, Anita Suikkari, Lasse Kolstad, Frank C. Bjørnsen
Vleermuisvleugels bestaat uit verhalen over liefde, dood en basisinstincten.
Deel 1 (De nieuwe predikant) gaat over een paar en hun zoon, die op een afgelegen boerderij in de bergen wonen. Hun een­zaamheid heeft bij hen een scherpe nieuwsgierigheid opgewekt. Wie is de in het zwart geklede jongeman die op een dag hun boerderij voorbij komt gewandeld? Wanneer hun nieuws­gierigheid helemaal de bovenhand gaal nemen, a.h. w tot een obsessie uitgroeit, wordt het voor hen een kwestie van leven en dood om het antwoord te vinden.
Deel 2 (Witte anemoon in het afgelegen veld) beschrijft de erotische ontmoeting tussen de ongehuwde Gertrud en de zoon van de predikant. Zij leeft in een bedwelmende droom, waar gevoelens voor de natuur en erotisch verlangen samengaan.
Deel 3 (De Viool in het Wilde Woud) gaat over Torstein, een boer die niet in staat is met zijn vioolspel de tegenstrijdige stemmingen in zichzelf te sussen. En zijn vreemde relatie met Sella kan hem al evenmin van zijn angsten genezen. Hans E. Kinck, schrijver van de verhalen, was een 19de-eeuws romanticus die toch al vooruitblikte op 20ste eeuwse dilem­ma's. Zijn wereld is nauw verwant met die van Edvard Munch, maar hij heeft een romantisch natuurgevoel en stelt veel belang in de primitieve aspecten van de menselijke natuur.

Image gallery

298c1ad0 cd82 4b26 a4c6 ba20a251cbce

Generiek

Regisseur

Emil Stang Lund

Componist

Randall Meyers

Met

Jon Eikemo, Anita Suikkari, Lasse Kolstad, Frank C. Bjørnsen

Scenario

Emil Stang Lund

Cinematograaf

Paul René Roestad

Producent

Egil Ødegård

Meer informatie

Taal

Noors

Productielanden

Noorwegen

Scenario gebaseerd op

Hans E. Kinck

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?