8904ba09 80ca 4fbf 9f29 8befc49f41f3

John Madden

Ethan Frome

Regisseur John Madden Met Liam Neeson, Patricia Arquette, Joan Allen, Tate Donovan, Katherine Houghton
Editie 1993
105' - 1992 - Drama, Romantisch - Taal: Engels
Met het succes van bewerkingen van romans van E.M. Forster (A Room with a View/ Howards End/ enz.) kon het niet lang meer uitblijven of cineasten zouden zich ook werpen op het werk van Edith Wharton: Scorsese verfilmt momenteel The Age of Innocence en David Lynch is als uitvoerend producent betrokken bij The House of Mirth. Maar John Madden, de gevierde Britse theaterregisseur die hier zijn filmdebuut maakt, was hen allemaal voor met Ethan Frame, een onstuimig romantisch verhaal dat zich afspeelt 'onder een hemel van ijzer' temidden de barre fin de siècle sneeuwlandschappen van afgelegen Massachusetts.
Liam Neeson speelt het titelpersonage, ooit een man vol hoop en onschuld, nu een ontmoedigde, haast gebroken landbouwer, die zijn jeugd en kracht verloor aan het jarenlang verzorgen van zijn onverzettelijke, hypochondrische vrouw, Zeena. Een jonge huishoudster, Mattie Silver, wordt in dienst genomen en Ethan herwint geleidelijk zijn vroegere, verloren dromen terug - de twee worden verliefd op elkaar. Uiteraard is het een onmogelijke liefde, dubbel zo moeilijk gemaakt wanneer de verbitterde Zeena achter de waarheid komt...
Madden behandelt zijn stof met stijl en respect voor de geest van Whartons roman - en het resultaat is een ironische, mooi in beeld gebrachte studie van verboden emoties.

Image gallery

8904ba09 80ca 4fbf 9f29 8befc49f41f3
8ab39f3b 2459 4cad bc18 dd2985f5a1ee

Generiek

Regisseur

John Madden

Met

Liam Neeson, Patricia Arquette, Joan Allen, Tate Donovan, Katherine Houghton

Scenario

Richard Nelson

Producent

Jolly Dale

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Scenario gebaseerd op

"Ethan Frome", (Edith Wharton)

Jaar

1992