09 20 okt. '24
2f0ca3ae 3977 4eb3 ba49 125dd2b7bf3a

Radovan Tadic

Erreur de jeunesse

Editie 1990
93' - 1989 - Drama - Taal: Frans
Regisseur: Radovan Tadic Met: Francis Frappat, Muni, Géraldine Danon

Thérèse, een oude vrouw met mystieke gaven, belt midden in de nacht mensen op om hen de stuipen op het lijf te jagen. Het eerste telefoontje levert al een zelfmoord op. Antoine, de jonge dichter die op een drukkerij werkt, zoekt inspiratie bij jonge meisjes. Hij woont boven Thérèse en zoekt contact met haar. Zijn gedichten worden echter niet begrepen en hij wil zelfmoord plegen.
Thérèse van haar kant mist het volgende slachtoffer: een vrouw die haar borsten toont aan eenieder die ze maar wil zien.

Er woont nog een derde personage in het huis: Françoise, een jonge vrouw die bezeten is van seks. Thérèse organiseert een ontmoeting tussen haar en Antoine, maar het loopt slecht af. Antoine verliest zijn baan en gaat bij zijn vriend Paul wonen. Thérèse werpt zich op een van zijn vroegere werkgevers, maar zij sterft en wordt gereïncarneerd als een jong Engels meisje. Antoine heeft voorts nog een dubbelganger, een jonge garagist die ervan droomt schrijver te worden...

Een film op klein budget met pathologische figuren en duistere motieven. Hoewel het verhaal vrij ingewikkeld is slaagt Tadic erin de kijker bij de hand te houden, al is de symboliek niet altijd duidelijk. Toch is deze Erreur de Jeunesse een merkwaardig debuut.

Image gallery

7c5e7c4d 2a9e 4cab a52f 5d8c0b709c98
2f0ca3ae 3977 4eb3 ba49 125dd2b7bf3a

Generiek

Regisseur

Radovan Tadic

Met

Francis Frappat, Muni, Géraldine Danon

Scenario

Radovan Tadic

Cinematograaf

Pierre Novion

Monteur

Dominique Galliéni

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Frankrijk

Jaar

1989

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?