09 20 okt. '24
Ae4b4f31 d822 4a13 8b8b f8176b1974ee

Jaime humberto Hermosillo

Encuentro inesperado

Editie 1993
80' - 1993 - Drama - Taal: Spaans
Regisseur: Jaime humberto Hermosillo Componist: Humberto Alvarez Met: Lucha Villa, María Rojo
Encuentro Inesperado is een haast ouderwets melodrama geconcipieerd voor twee actrices. De film herinnert aan Hennosillo's Confidencias, ook een film voor twee personages die handelde over de relatie tussen een manipulatieve vrouw en haar onderdanige meid.
Encuentro Inesperado draait rond de beroemde zangeres Pilar Landeros, gespeeld door rancherozangeres Lucha Villa. In haar klim naar de top heeft Pilar echtgenoot en dochter in de steek gelaten terwijl ze over haar verleden allerlei verhaaltjes opdist. Dat verleden blijft haar echter achtervolgen...
Het verhaal begint wanneer Pilar terugkeert van een reis in het buitenland. Aan haar personeel zegt ze dat ze niet mag gestoord worden. Maar dat gebeurt dan toch in de persoon van een zekere Estela, die het huis is binnengeraakt in het uniform van een meid en om een job vraagt. Later zegt ze dat ze een journaliste is die een interview wil afnemen. Maar ook deze vermomming is vrij doorzichtig: Pilar komt er gauw achter dat Estela haar lang verloren dochter is - een meisje dat verbitterd raakte door jaren in de steek te zijn gelaten.
Beide actrices hebben ruim de gelegenheid om van rol te veranderen, gaande van dominant naar passief en dan weer terug om uiteindelijk hun respectieve posities te bevestigen: het resultaat is een kat-en-muis-spel met een niet aflatende dramatische spanning.

Image gallery

Ae4b4f31 d822 4a13 8b8b f8176b1974ee

Generiek

Regisseur

Jaime humberto Hermosillo

Componist

Humberto Alvarez

Met

Lucha Villa, María Rojo

Scenario

Arturo Villaseñor

Cinematograaf

Ángel Goded

Monteur

Ramón Aupart, Javier Petino

Producent

Francisco Barbachano

Meer informatie

Taal

Spaans

Productielanden

Mexico

Jaar

1993

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?