94e2f0b5 978c 4894 b768 6bde4bf90e36

Leon Ichaso, Orlando Jiménez Leal

El Super

Regisseur Leon Ichaso, Orlando Jiménez Leal Componist Enrique Ubieta Met Raimundo Hidalgo-Gato, Zully Montero, Reynaldo Medina
Editie 1980
90' - 1979 - Drama, Komedie - Taal: Spaans, Engels
"El Super" zou een nieuw tijdperk kunnen inluiden in de Amerikaanse kinema: de Cubaans-Amerikaanse film. Met dit soort kinema is er in elk geval een nieuwe onderverdeling in de Amerikaanse film zowel financieel als artistiek. Het is ook voor het eerst dat een nieuwe minderheid aan het woord komt: de Cubaans-Amerikaans etnische groep die Castro en het kommunisme ruilde voor een frustrerend lot in de marge van de Amerikaanse welvaart.

"El Super" is een eenvoudige film, met vele heerlijke momenten. Het verhaal is dat van een Cubaanse immigrant die zich isoleert in een kelder van een ouderwets huis in New York. Het wemelt wel vol Cubanen rondom hem, maar van géén woord, géén beweging. Het is precies door deze weigering van kontakt dat onze vreemdeling zo sympathiek overkomt. Hij droomt van Cuba maar hij moet het houden bij... Florida! "El Super" is een sobere film dat ons ook een stukje New York toont dat zeker zeer beperkt is, maar toch de aandacht trekt omwille van het ongewone, het verbazende, het onbekende… "El Super" is een zeer interessante film die het probleem van de immigranten eindelijk eens op een originele manier aanpakt.

Image gallery

093fc012 bceb 4ba9 b53c 09f4cd88cd6d
94e2f0b5 978c 4894 b768 6bde4bf90e36

Generiek

Regisseur

Leon Ichaso, Orlando Jiménez Leal

Componist

Enrique Ubieta

Met

Raimundo Hidalgo-Gato, Zully Montero, Reynaldo Medina

Scenario

Leon Ichaso, Manuel Arce

Producent

Manuel Arce, Leon Ichaso

Meer informatie

Taal

Spaans, Engels

Productielanden

Cuba

Jaar

1979