09 20 okt. '24
F0083d11 377c 4fcd abd5 6df7fbfc2839

Michiel van Jaarsveld

Drift

Editie 2001
90' - 2000 - Drama - Taal: Nederlands
Regisseur: Michiel van Jaarsveld Componist: Jan-Dries Groenendijk Met: Christel Oomen, Dragan Bakema, Hans Hoes, Bert Luppes, Maud Dolsma
De vijftienjarige Sammy woont sinds vijf jaar samen met haar oudere broer Jakob. Hun vader is vroegtijdig dement en zit in een verpleegtehuis, hun moeder hebben ze in geen tijden gezien. Jakob zorgt voor Sammy en brengt geld binnen met een handeltje in afgekeurd vlees. Maar stilaan gaat Sammy de ongewoon sterke band met Jakob als verstikkend ervaren; ze is niet meer het kleine meisje dat Jakob zo graag in haar wil zien. Wanneer ze zich bewust wordt van haar aantrekkingskracht op mannen, besluit ze de grenzen daarvan te verkennen. Ze speelt uitdagende spelletjes met de vrienden van Jakob, een jongen van school en de invalide overbuurman, maar serieus wordt het pas wanneer Nevill, de vader van haar hartsvriendin Liesbeth, ook echt op haar avances ingaat. Jakob weet niet precies wat Sammy allemaal uitvoert, maar het ontgaat hem niet dat ze verandert. Hij stelt alles in het werk om haar terug te krijgen en voorgoed aan zich te binden. (www.waterlandfilm.nl)

Image gallery

F0083d11 377c 4fcd abd5 6df7fbfc2839
5be03541 a3b3 498f 9ed0 c517ea7eaca0

Generiek

Regisseur

Michiel van Jaarsveld

Componist

Jan-Dries Groenendijk

Met

Christel Oomen, Dragan Bakema, Hans Hoes, Bert Luppes, Maud Dolsma

Scenario

Jacqueline Epskamp

Cinematograaf

Joost van Gelder

Monteur

Peter Alderliesten

Producent

Wilant Boekelman, Frans Van Gestel

Meer informatie

Taal

Nederlands

Productielanden

Nederland

Jaar

2000

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?