09 20 okt. '24
2706d904 2f95 439b 9c84 954bf7e2bb26

Gad Hollander

Diary of a Sane Man

Editie 1990
85' - 1989 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: Gad Hollander Met: Sara Donadoni, Charles Shuts, Rafaella Monti

Sara wordt door haar grootvader door­heen de mise-en-scène van een film geleid die in ltalië wordt opgenomen. Het landschap waarin zij rondlopen is de intrige van de film die zijn nevenintrige maskeert, die verweven wordt met een selectie uit Bachs Goldberg Variaties. Het jonge meisje ziet Venus door deze land­schappen zwerven, een soort "agent provocateur" uit het land van de mythe. Een filmmaker, in wiens verbeelding deze Intrige zich ontspint, benadert een groep producenten om zijn film Aphrodite te financieren.

De film begint dan heen en weer te bewegen tussen archaïsche en hedendaagse noties van de mythe en belicht de subtiele verschillen tussen mythe en verhaal en de minder subtiele verhoudingen tussen geschiedenis en biografie. Het kan gezegd worden dat de film het best gesmaakt zal worden door Iemand die In zijn weigering om door een opeenvolging van beelden betoverd te raken niet bang Is zijn ogen af en toe te sluiten. Oit is de teneur van het voorstel dat de filmmaker doet aan de producen­ten. Hun reactie stort de film letterlijk In de afgrond. De filmmaker wordt uit een raam gegooid en valt in zijn eigen Aphrodite-film zoals die wordt opgenomen in Toscane. Maar dit is fictie: die van een filmmaker die een film maakt en wij wor­den gered door de tijdige tussenkomst van de dichter Antonin Artaud... (Gad Hollander)

Image gallery

3da83d77 0d3b 4ad4 a425 0f456ffa9d76
2706d904 2f95 439b 9c84 954bf7e2bb26

Generiek

Regisseur

Gad Hollander

Met

Sara Donadoni, Charles Shuts, Rafaella Monti

Scenario

Gad Hollander

Cinematograaf

Bob Goodlife, Graham Gussin

Monteur

Gad Hollander

Producent

David Pupkewitz

Niet-originele muziek

Johan Sebastian Bach

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1989

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?