0b16e2c2 371f 48ab a869 346a83576ecd

Chris Hegedus, D.A. Pennebaker

Dance Black America

Regisseur Chris Hegedus, D.A. Pennebaker Met Gary Deloatch, Chuck Green, Al Perryman
90' - 1983 - Documentaire - Taal: Engels

In april 1983 werd in New York een groots dansfestival, gewijd aan dansen van Amerikaanse zwarten, georganiseerd. Daar kwamen levende legenden en nieuwkomers, solisten en groepen samen. David Pennebaker ging er met een filmploeg heen en stelde een anderhalf uur durende documentaire samen met festivalbeelden, korte interviews in kleedkamers, enkele historische opnamen (in zwart/wit) en opnamen van danslessen. Het festival omvatte zowat drie secties:

1) Afrikaanse dans en concertdans met traditionele Afrikaanse dans door o.m. Charles Moore, de Chuck Davis Company en moderne performances van o.m. Eleo Pomane en The Bucket Dance Theatre;

2) Straat- en gemeenschapsdans gaande van de tijd van de slavernij tot heden, met Cakewalk, tapdans en Breakdance van o.m. Al Perryman, Chuck Green, Mama Lu Parks, The Jazzy Jumpers en The Magnificent Force;

3) een filmpremière van Fontessa and Friends door het beroemde Al vin Ailey Dance Theatre, op choreografie van Louis Johnson en met sterdanseres Donna Wood.

Het geheel wordt besloten met een grote finale.

David A. Pennebaker is een ervaren festivalfilmer. Hij werd bij ons vooral bekend van zijn film Monterey Pop over het fameuze popfestival van Monterey in 1967. Hij maakte ook een film over Bob Dylans toernee door Groot-Brittannië in 1965. David Bowie trad op in zijn Ziggie Stardust and the Spiders form Mars.

Image gallery

0b16e2c2 371f 48ab a869 346a83576ecd

Generiek

Regisseur

Chris Hegedus, D.A. Pennebaker

Met

Gary Deloatch, Chuck Green, Al Perryman

Cinematograaf

David Dawkins

Monteur

David Dawkins

Producent

Chris Hegedus, D.A. Pennebaker

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1983