09 20 okt. '24
12ba9517 a8aa 4cf0 9955 f5e2392efac0

Éléonore Saintagnan

Camping du lac

Editie 2023
68' - 2023 - Drama - Taal: Frans
Regisseur: Éléonore Saintagnan Componist: Gaëtan Campos, Yannick Dupont Met: Éléonore Saintagnan, Jean-Benoît Ugeux, Rosemary Standley
De in Parijs geboren Brusselse filmmaker Eléonore Saintagnan meert aan op een kleine camping met een miraculeus groot verhaal in Camping du lac. Fraai gedocumenteerd, fleurig gefictionaliseerd én bekroond op het filmfestival van Locarno.
“Er is mij iets geks overkomen dat ik je wil vertellen”, begint de stem van Eléonore Saintagnan in Camping du lac. Het is bijna zomer en ze heeft nood aan de zee, maar door autopech strandt de Frans-Belgische vakantieganger te midden van Brittannië op een camping rond een meer. Volgens de legende leeft er een monsterlijk grote vis die de wensen vervult van wie hem vangt. Terwijl ze wacht, observeert Eléonore de vaste kampbewoners. Wat houdt hen daar toch, de belofte op een klein mirakel of het gemeenschapsgevoel? Saintagnan is zowel het hoofdpersonage als de regisseur van deze even eigenaardige en poëtische, maar minder vulgaire variant van Camping Cosmos. Haar eerste (middel)lange film viert vreemde vogels en vrolijke folklore op een oprechte en ontwapenende wijze. Een streepje blues en humor met een hoek af, c’est du belge, quoi! Goed voor de Speciale Prijs van de CINE+ jury op Locarno.

Image gallery

12ba9517 a8aa 4cf0 9955 f5e2392efac0

Generiek

Regisseur

Éléonore Saintagnan

Componist

Gaëtan Campos, Yannick Dupont

Met

Éléonore Saintagnan, Jean-Benoît Ugeux, Rosemary Standley

Scenario

Éléonore Saintagnan

Cinematograaf

Michaël Capron

Monteur

Julie Naas

Producent

Alice Lemaire

Distributeur

Cinéma Galeries

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

België, Frankrijk

Jaar

2023

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?