09 20 okt. '24
79471516 4b89 4bc1 9657 a01433e354a2

Lino Brocka

Bona

Editie 1982
85' - 1980 - Drama - Taal: Filippijns, Tagalog
Regisseur: Lino Brocka Componist: Lutgardo Labad, Max Jocson Met: Nora Aunor, Phillip Salvador, Marissa Delgado, Rustica Carpio, Venchito Galvez

Naura Anorwordt als een uniek geval beschouwd in de Filippijnse kinema. Ze heeft de drempel van de "mestiza" reeds overschreden: dit wil zeggen dat ze reeds een plaats veroverd heeft in het firmament van de blanke aktrices.
De "Kayumanggi"-films (dit zijn de films door Filippijnse akteurs gespeeld) staan niet in de gunst van de burgerij die zich vooral aan geïmporteerde kinema interesseert. Naura is uiterst geliefd bij de lagere sociale klassen die in haar de inkarnatie zien van hun geheime verlangens. Ze staat nu als vedette sterk in haar schoenen op een moment van ekonomische ommekeer
en sociale onrust. (Lino Brocka)

Lino Brocka is beroemd geworden met de film INSIANG en zijn grote verdienste is niet alleen dat hij de Filippijnse kinema helpen doorbreken heeft naar Europa, maar ook dat hij niet-Aziaten als wij zijn, op een direkte, konkrete maar toch aangrijpende manier wist te boeien voor een samenleving en kultuur die terzelfdertijd zeer ver en zeer dicht bij ons ligt.
Samen met Mike de Leon zal zijn naam onuitwisbaar worden gegrift als een mijlpaal in de Zuid-Oost-Aziatische kinema, een sub-kontinent dat zijn achterstand op kinematografisch gebied de laatste vijf jaar op een grandioze manier wist in te halen en ruim te kompenseren.

Image gallery

79471516 4b89 4bc1 9657 a01433e354a2

Generiek

Regisseur

Lino Brocka

Componist

Lutgardo Labad, Max Jocson

Met

Nora Aunor, Phillip Salvador, Marissa Delgado, Rustica Carpio, Venchito Galvez

Scenario

Cenen Ramones

Cinematograaf

Conrado Baltazar

Meer informatie

Taal

Filippijns, Tagalog

Productielanden

Filippijnen

Jaar

1980

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?