30cd4878 0c4b 4bde 9abc bfd8ca55a020

Christiane Cegavske

Blood Tea and Red String

Regisseur Christiane Cegavske
Editie 2024
71' - 2006 - Fantasy, Animatiefilm - Taal: geen dialoog
VIDEODROOM duikt in de wondere wereld der nachtmerries met een unieke screening van het bizarre stop-motionmeesterwerk Blood Tea and Red String (2006), vergezeld door een nieuwe soundtrack van turntablist Mariam Rezaei en bassiste/componiste Farida Amadou.
17
donderdag oktober
19:30 De Koer

Over de film
Regisseur Christiane Cegavske creëerde een surrealistisch stop-motionsprookje voor volwassenen. Ze werkte maar liefst dertien jaar om dit gedetailleerde meesterwerk met handgemaakte poppen tot leven te wekken. Het verhaal, volledig verteld door beelden zonder dialoog of tekst, draait om een aristocratische muizenfamilie die een groep kunstenaars betaalt om een pop voor hen te maken. Wanneer de kunstenaars verliefd worden op hun eigen creatie en haar niet willen afstaan, ontstaat er een conflict dat letterlijk tot leven komt.

Blood Tea and Red String is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte cultfilm. De film ontving de prijs voor Beste Animatiefilm op het San Francisco Independent Film Festival, Beste Regie op het Spudfest Film Festival en de publieksprijs van het Fantasia International Film Festival. Daarnaast kreeg de film lovende recensies van onder andere de New York Post, Variety en Fangoria. Dit curiosum is een aanrader voor fans van de Brothers Quay, de verhalen van Edward Gorey en de comics van Dame Darcy.

Over Mariam Rezaei & Farida Amadou
Mariam Rezaei is een veelvuldig bekroonde componiste, turntablist en performer. Ze leidde eerder het experimentele kunstproject TOPH en de festivals TUSK Fringe en TUSK North. In november 2022 ontving ze de Paul Hamlyn Foundation Award for Artists voor haar bijdrage aan de muziekcompositie. Haar muziek werd onlangs beschreven als "echt baanbrekend" (London Jazz News, 2022) en "hoog-velocity sonisch surrealisme" (The Guardian, 2022). Haar recente album BOWN (Heat Crimes) bereikte de 6de plaats in The Wire en de 10de plaats in The Quietus' beste albums van 2023, en werd door The Quietus benoemd tot album van de week. Mariam heeft opgetreden op festivals als Counterflows, REWIRE, Donau en Archipel. Ze werkt samen met muzikanten zoals Valentina Magaletti, Farida Amadou en Mette Rasmussen, en trad solo op met orkesten zoals het Frankfurt Radio Orchestra en Brussels Philharmonic.

Farida Amadou is een autodidacte bassiste uit Brussel. Sinds 2011 is de elektrische bas haar hoofdinstrument. In 2013 begon ze verschillende muziekgenres te spelen, waaronder blues, jazz en hiphop. Al snel dook Farida in de improvisatiemuziek en werd ze opgemerkt door lokale collectieven en muzikanten. Na een jaar (2017) als bassiste in de Belgische punkband Cocaine Piss besloot Farida zich te richten op haar solo-improvisatiepraktijk en samenwerkingen met muzikanten als Steve Noble, Thurston Moore, Peter Brötzmann, Terrie Ex, Lukas Koening, Pat Thomas en Julien Desprez. Ze heeft ook samengewerkt met groepen als Jerusalem in My Heart en Moor Mother.

Dit event vindt plaats in De Koer als onderdeel van hun Ciné Rio-programma.

Image gallery

30cd4878 0c4b 4bde 9abc bfd8ca55a020
B9459884 02f1 45a5 840d dd188bd57e98

Generiek

Regisseur

Christiane Cegavske

Scenario

Christiane Cegavske

Cinematograaf

Christiane Cegavske

Monteur

Christiane Cegavske

Producent

Christiane Cegavske

Meer informatie

Taal

geen dialoog

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

2006