10 21 okt. '23
D85016b6 4250 4a58 be11 bddfa448f4b4

Terrence Malick

Badlands

3de Internationaal Filmgebeuren Gent 94' - 1973 - Misdaad, Drama - Taal: Engels
Regisseur: Terrence Malick Componist: George Aliceson Tipton Met: Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates

BADLANDS is geïnspireerd door een gebeurtenis uit januari ‘58 toen een negentienjarige jongeman met een veertienjarig meisje op dwaaltocht trok. Zij vermoordden tien mensen, waaronder de moeder, stiefvader en zus van het meisje. De jongen kwam op de elektrische stoel terecht. Het meisje zit voor levenslang. Alles in het avontuur van beide helden uit Badlands onthult een buitengewone dromerige onschuld: de zomer in Dakota, slenterend langs stoffige wegen, waar in de bossen de dood heel natuurlijk schijnt. Zonder je het merkt, als het ware met de innerlijke rust van een slaapwandelaar, leidt de regisseur ons langs vreemde paden, waarvan de meest onthutsende, de moord op een vader, de onmeedogenloze afschlachting van diegenen die hun schuilplaats ontdekken, met zulk een zorg worden beschreven, alsof hij ons niet uit een bizar welbehagen wil ontrukken.

Image gallery

2761116d beb1 4daf 8e25 af0526ee45a6
D85016b6 4250 4a58 be11 bddfa448f4b4

Generiek

Regisseur

Terrence Malick

Componist

George Aliceson Tipton

Met

Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates

Scenario

Terrence Malick

Cinematograaf

Tak Fujimoto, Stevan Larner, Brian Probyn

Monteur

Robert Estrin

Producent

Terrence Malick

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1973

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.