11 22 okt. '22
Dfba94da 80e4 4a3d a673 5b524dca7c3d

James Ivory

Autobiography of a Princess

3de Internationaal Filmgebeuren Gent 58' - 1975 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: James Ivory Componist: Vic Flick Met: James Mason, Madhur Jaffrey

Deze film was een van de grote verrassingen van het Filmfestival van Parijs in november jongstleden. Een Indische prinses verblijft in Londen: ze is verbannen uit haar koninkrijk. Ze poogt de sfeer van weleer terug te herleven in het kader van haar Londens salon. De film begint op de verjaardag van het overlijden van haar vader, de Maharadjah. Ze viert het jaarlijks dodenritueel waarbij slechts één genodigde aanwezig is. Naarmate de beelden over het doek verglijden (kroningen, begrafenissen, huwelijken, religieuze ceremoniën) wordt steeds duidelijker dat de genodigde de gebeurtenissen volkomen anders ziet. Zij ziet de schittering, het adellijke; hij het stof, de ontaarding, de droeve verveling, de hitte, de bloedige rituelen, de angst.

Image gallery

6c81a2a6 ba67 4ed9 9bfb 78aae020ebc5
Dfba94da 80e4 4a3d a673 5b524dca7c3d

Generiek

Regisseur

James Ivory

Componist

Vic Flick

Met

James Mason, Madhur Jaffrey

Scenario

Ruth Prawer Jhabvala

Cinematograaf

Walter Lassally

Monteur

Humphrey Dixon

Producent

Ismail Merchant

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1975

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.