09 20 okt. '24
1b56974f 58d2 4dfa 9ecd f7323d05c2d1

Francis Gerard

A Private Life

Editie 1990
95' - 1989 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: Francis Gerard Componist: Trevor Jones Met: Bill Flynn, Jana Cilliers, Kevin Smith

Ik ontmoette de échte Jack en Stella in 1977. Zij leefden toen rustig in Kaapstad, waar hun huisje "C'est si bon" heette. Zij hadden een relatie waar velen van ons alleen maar van kunnen dromen : Je ontmoet Iemand en je wordt verliefd, je trouwt, je krijgt kinderen, je zorgt voor elkaar en je wil niet meer dan dat. Een Ideaal huwelijk. Maar zij waren niet getrouwd, hoewel zij dat maar wàt graag hadden gedaan. Zij woonden in Zuid­-Afrika. Al zowat dertig jaar leefden zij voorbij de grenzen van ras en kleur en probeerden zij een gewoon privéleven te leiden, het soort leven dat wij vanzelfsprekend vinden, In een land dat hen dat ontzegt.

Het was de bescheidenheid en de alledaagsheid van hun hoop en ambities en de hatelijke dingen die hen overkwamen gewoon omdat zij samen wilden leven die mij tot het maken van deze film hebben aangezet. Op een kalme manier bracht hun verhaal mij oog in oog met de gruwel van het leven in Zuid-Afrika en raakte mij dat dieper dan wie ook.' (Francis Gerard) Jack en Stella Dupont zijn gewone mensen. Zij houden van elkaar maar Jack is "blanke" en Stella is "nie-blanke". Hun relatie Is dus in overtreding met de wet die zegt dat "mensen van verschillende rassen niet mogen trouwen, samenleven of seksuele contacten hebben". Deze film volgt hun moedige en bittere strijd voor een gewoon privéleven.

Image gallery

6598f6b6 874a 459f b7e3 df6a3eb71705
1b56974f 58d2 4dfa 9ecd f7323d05c2d1

Generiek

Regisseur

Francis Gerard

Componist

Trevor Jones

Met

Bill Flynn, Jana Cilliers, Kevin Smith

Scenario

Andrew Davies

Cinematograaf

Nat Crosby

Monteur

Robin Sales

Producent

Francis Gerard

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1989

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?