09 20 okt. '24
D6ac47ec e151 4c9d bd7f 38772bb499aa

P. Sheshadri

A Preface (Munnudi)

80' - 2001 - Familiefilm - Taal: Kanarees
Regisseur: P. Sheshadri Componist: V. Manohar Met: Thara, H.G. Dattatreya, C.R. Shashikumar, Shivamogga Venkatesh, G.K. Govinda Rao, M.P. Venkata Rao
De film beschrijft het lot van de Byari-vrouwen die voor drie maanden uitgehuwelijkt worden aan Arabische bezoekers. Het enige voordeel van een dergelijke verbintenis is voor deze arme families de bruidsschat die de Arabieren graag betalen. Tara is één van die vrouwen die met een Arabier trouwt. Maar hij belooft haar, in tegenstelling tot zijn landgenoten, om haar te komen halen en mee te nemen naar zijn land. Ze krijgt een dochtertje, maar hij keert niet terug. Omdat ze niet officieel van hem gescheiden is, weigert ze te hertrouwen. Twintig jaar na het vertrek van haar man realiseert ze zich hoe moeilijk het is om haar dochter uit te huwelijken. De jonge mannen van het dorp, die de Arabieren haten, zijn niet happig om met een meisje te trouwen die geen vader heeft. En Tara, die zich haar eigen ongelukkige huwelijk herinnert, wil naar mooie dochter niet aan een Arabier geven. Maar ze is overgeleverd aan de man die haar in dienst heeft, en die handel drijft met de Arabieren.

Image gallery

D6ac47ec e151 4c9d bd7f 38772bb499aa

Generiek

Regisseur

P. Sheshadri

Componist

V. Manohar

Met

Thara, H.G. Dattatreya, C.R. Shashikumar, Shivamogga Venkatesh, G.K. Govinda Rao, M.P. Venkata Rao

Scenario

P. Sheshadri, M. Kunhi Boluwar

Cinematograaf

B.S. Shastri

Monteur

B.S. Kemparaju

Meer informatie

Taal

Kanarees

Productielanden

India

Jaar

2001

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?