11 22 okt. '22
sfeer plus parcours

Plus Parcours

Jaar in jaar uit nodigt Film Fest Gent de iets oudere filmliefhebbers uit voor het Plus Parcours. Deze filmselectie daagt uit met films van over de hele wereld en wil een wegwijzer zijn in een overrompelend aanbod. Gastheer is niemand minder dan filmkenner Roel Van Bambost. De namiddagvertoningen die deel uitmaken van het parcours worden steevast ingeleid door Roel. Na de vertoning kan je overigens in het Film Fest Café genieten van een gratis drankje!

Plus Parcours?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. Onder de tag Plus Parcours vind je een selectie films speciaal uitgekozen voor een publiek van 65-plussers.

Ontdek de andere Secties & Tags
Ervaar een surplus aan cinema!
Roel Van Bambost plus parcours
© Jeroen Willems

Gastheer Roel Van Bambost

Vlaamse filmkenner Roel Van Bambost, die van 1991 tot 2010 Jo Röpcke opvolgde als filmrecensent voor VRT, gaat elk jaar op zoek naar de beste films voor onze oudere filmliefhebbers.

"Elk jaar gaan programmadirecteur Wim De Witte en ikzelf op zoek naar geschikte films voor het Plus Parcours. Onze zoektocht brengt ons zelfs naar de filmfestivals van Berlijn en Cannes, zodat we je een diverse selectie kunnen aanbieden. We gaan dan ook niet altijd voor de gemakkelijke of populaire films, maar willen je ook laten kennismaken met nieuwe genres en uitzonderlijke cinema van over de hele wereld. Bovendien halen we ook graag de maker van de film naar Gent, zodat die je een schat van informatie kan bieden over het productieproces van de film.

We hopen dat onze keuzes je boeien, ontroeren en bijblijven."

Generations on Tour

Do. 13.10.2022 - 13:00-16:00 - Kinepolis

Jong en oud gaan samen naar de film en genieten daarna van een gratis drankje en een filmbabbel in het Film Fest Café.

Cinema overschrijdt grenzen, bouwt bruggen en verkent onbekend terrein. Intergenerationeel filmcafé GENERATIONS wil de dwarsdoorsnede zijn tussen de leefwerelden van jongeren en ouderen. Eerst gaan jong en minder jong samen naar de film Call Jane. Daarna kunnen deze vertegenwoordigers van twee generaties met elkaar kennismaken in het Film Fest Café. We breken het ijs met een hapje en een drankje, en laten de rest aan hen over. De conversatiegenoten nemen ongetwijfeld afscheid met meer kennis, meer begrip en meer respect voor elkaar.

generations

Wil je deelnemen aan Generations on Tour?

  • Deelnemen als jongere?

    Deelnemen is niet meer mogelijk; de GENERATIONS on Tour is volzet voor jongeren.

  • Ben je ouder dan 65?

    Inschrijven kan vanaf september. De prijs voor 65-plussers bedraagt 8 euro.

Call Jane

Call Jane

"Call Jane". Die oproep dook in de jaren '60 en '70 regelmatig op in het straatbeeld van Chicago. Vaak op flyers en posters die via codetaal afficheerde dat deze mysterieuze Jane ongewenst zwangere vrouwen kon helpen. Een van de vrouwen die deze oproep bereikt is Joy (Elizabeth Banks). Zij is een zwangere vrouw die weet wat ze wil. Tot de dokter vertelt dat haar hart te zwak is om nog een baby ter wereld te brengen. Het is haar leven of dat van haar ongeboren kind.

Maar een keuze heeft ze niet: abortus is immers verboden. Gelukkig is er Jane, een collectief onder leiding van Virginia (Sigourney Weaver) dat helpt om veilig abortussen uit te voeren. Phyllis Nagy, die als scenarist van Todd Haynes' jaren '50-portret Carol al toonde dat ze een bijzonder gevoel voor plaats en tijd heeft, weet ook in haar regiedebuut de Amerikaanse jaren '70 haarfijn te schetsen én te fileren.

Na de succesvolle edities in Sphinx Cinema trekt GENERATIONS erop uit naar FFG2022. Een samenwerking tussen Sphinx Cinema, Film Fest Gent & Stad Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.