11 22 okt. '22
Explore Zone

Explore Zone

De films in onze Explore Zone snappen wat het is om nu jong te zijn. Ze weerspiegelen de leefwereld van Gen Z en het laatste restje Millennials en prikkelen al hun zintuigen. Onze eigen jongerenjury laat zich gewillig betoveren en reikt de Explore Award uit.

Explore Zone?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. Onder de tag Explore Zone vind je een selectie films speciaal uitgekozen voor jongeren.

Ontdek de andere Secties & Tags

Ontdek de selectie

friend selfie groep explore

Explore Zone Jury & Award

Vijf scherpzinnige filmliefhebbers tussen 18 en 26 vormen elk jaar de Explore Zone Jury. Deze kritische jongeren vellen hun oordeel over de films uit de Explore Zone. StuBru-reporter Sander Vandenhende zorgt als juryvoorzitter dat er overvloedig gediscussieerd en gedebatteerd wordt!

Ontdek welke films in het verleden een Explore Award mee naar huis mochten nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.