11 22 okt. '22
Burning 8

Classics

Classics-curator Patrick Duynslaegher blikt terug op de onstuitbare 21ste-eeuwse opmars van de Zuid-Koreaanse cinema langs bekende en minder bekende meesterwerken. Verdiep je in het werk van David Lowery & Daniel Hart dankzij de retrospectieve. Tijdens VIDEODROOM krijgen enkele ultieme filmklassiekers een nieuwe score. En naar aanleiding van de Director's Talk van Céline Sciamma.

Classics?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. In de sectie Classics vind je een selectie internationale klassiekers uit de Zuid-Koreaanse cinema.

Ontdek de andere Secties & Tags

Focus on South Korean Cinema - Classics

Uit deze kleine retrospectieve van de tweede Zuid-Koreaanse New Wave, die begon rond de millenniumwisseling, blijkt alvast dat de Koreaanse cinema vele gezichten heeft en een waaier aan stijlen en persoonlijkheden ontvouwt.

The housemaid

Creative Partnership: David Lowery & Daniel Hart

Met Creative Partnerships schijnt Film Fest Gent het voetlicht op twee uitzonderlijke samenwerkingen: enerzijds tussen regisseur David Lowery en componist Daniel Hart, en anderzijds tussen componist Johnny Jewel, monteur Nico Leunen (ACE) en regisseur Fien Troch. Bovendien krijgen Lowery & Hart hun eigen retrospectieve.

A Ghost Story

Between Directors: Céline Sciamma meets Lukas Dhont

Portrait de la jeune fille en feu-regisseur Céline Sciamma zakt af naar Film Fest Gent voor een Director’s Talk met Lukas Dhont, de regisseur van Close, de openingsfilm van het festival. Voor de talk vertonen we haar laatste film Petite maman.

Petite Maman

VIDEODROOM Classics

Ook in het VIDEODROOM-programma, in samenwerking met Kunstencentrum VIERNULVIER, duiken enkele cultklassiekers op, weliswaar in een nieuw jasje. De films krijgen namelijk een volledig nieuwe soundtrack die live zal opgevoerd worden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.