10 21 okt. '23

Programma

We stelden voor onze 49ste editie een uitdagend programma samen met intussen zes Oscarkandidaten (Klondike, Quiet Girl, Alcarràs, Corsage, Drii Winter en het Belgische Close als openingsfilm), met Koreaanse nieuwe én klassieke films en met een reeks films die handelen over mentale gezondheid. De kortfilmcompetities zijn gestoffeerd als nooit tevoren en we kijken uit naar de Director’s Talks met cineasten als Céline Sciamma & Lukas Dhont, Cristian Mungiu en Albert Serra. Zowel debuterende als gevestigde film- en filmmuziektalenten zoals David Lowery, Marie Kreutzer, Im Sang-soo, Valentina Maurel, Léonor Serraille, Mark Isham, Bruno Coulais en Drive My Car-componist Eiko Ishibashi zakken af naar Gent.

Verken het programma

Het volledige programma is bekend! Duik in onze Zuid-Koreaanse Focus, laat je betoveren door alle films en dompel je onder in filmmuziek.

rodeo
Celine Sciamma en Lukas Dhont groot

Between Directors: Céline Sciamma meets Lukas Dhont

Op woensdag 12 oktober verwelkomt Film Fest Gent Céline Sciamma voor een Director’s Talk met Lukas Dhont, de regisseur van Close, de openingsfilm van het festival. Voor de talk vertoont Film Fest Gent de meest recente film van Sciamma, Petite maman. Bovendien zal de Franse regisseur de Joseph Plateau Honorary Award ontvangen.

Poster FFG2022 liggend banner webvisual

FFG2022: Focus op Zuid-Korea

De 49ste editie van Film Fest Gent heeft een focus op Zuid-Koreaanse cinema. Voor de allereerste keer prijkt een filmcomponist op de poster van het festival: Jung Jae-il, bekend van zijn scores voor hits als Parasite en Squid Game. In het filmprogramma zul je zowel een reeks nieuwe Zuid-Koreaanse films als een unieke retrospectieve van de 21ste-eeuwse Zuid-Koreaanse cinema terugvinden.

still Close

Close van Lukas Dhont opent FFG2022

Close van Gentenaar Lukas Dhont zal op 11 oktober de 49ste editie van Film Fest Gent openen. Dhont won met zijn ontroerende tweede langspeler de prestigieuze Grand Prix op het filmfestival van Cannes. Close is een diepmenselijke film over een vriendschap tussen twee jongens van dertien en de ondenkbare gebeurtenis die hen uit elkaar drijft. Na Girl in 2018 is het de tweede maal dat Lukas Dhont de openingsfilm voor Film Fest Gent levert.

Mark Isham banner WSA2022 liggend

World Soundtrack Awards

Op zaterdag 22 oktober verwelkomt Film Fest Gent drie gerenommeerde gasten op de World Soundtrack Awards 2022, waar Brussels Philharmonic live muziek van hen zal uitvoeren: Mark Isham, centrale gast en een van de meest veelzijdige Amerikaanse filmcomponisten; de Franse componist Bruno Coulais, die dit jaar de Lifetime Achievement Award krijgt; en Nainita Desai, de terugkerende winnaar van de Discovery of the Year Award 2021. Koop tickets, vier mee de kunst van het componeren en geniet van een ton live filmmuziek.

Banner Korean Composers zonder copy

Filmmuziekconcert Korean Composers

Geen Film Fest Gent zonder een spectaculair filmmuziekconcert. Dit jaar maken we op 20 oktober een muzikale trip naar Zuid-Korea tijdens het concert Korean Composers. Brussels Philharmonic zal live muziek uitvoeren van onder meer componisten Cho Young-wuk (Oldboy, The Handmaiden) en Jung Jae-il (Parasite, Squid Game).

VIDEODROOM website

VIDEODROOM 2022

Klaar voor de jaarlijkse dream date tussen Film Fest Gent en Kunstencentrum VIERNULVIER? Van 12 tot en met 22 oktober kan je opnieuw genieten van een eigenwijze mengelmoes van eclectische muziek en dito cultcinema, onder de noemer VIDEODROOM.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.