11 22 okt. '22

Programma

Vanaf 22 september kan je hier het volledige festivalprogramma ontdekken en tickets kopen.

Poster FFG2022 liggend banner webvisual

FFG2022: Focus op Zuid-Korea

De 49ste editie van Film Fest Gent heeft een focus op Zuid-Koreaanse cinema. Voor de allereerste keer prijkt een filmcomponist op de poster van het festival: Jung Jae-il, bekend van zijn scores voor hits als Parasite en Squid Game. In het filmprogramma zul je zowel een reeks nieuwe Zuid-Koreaanse films als een unieke retrospectieve van de 21ste-eeuwse Zuid-Koreaanse cinema terugvinden.

still Close

Close van Lukas Dhont opent FFG2022

Close van Gentenaar Lukas Dhont zal op 11 oktober de 49ste editie van Film Fest Gent openen. Dhont won met zijn ontroerende tweede langspeler de prestigieuze Grand Prix op het filmfestival van Cannes. Close is een diepmenselijke film over een vriendschap tussen twee jongens van dertien en de ondenkbare gebeurtenis die hen uit elkaar drijft. Na Girl in 2018 is het de tweede maal dat Lukas Dhont de openingsfilm voor Film Fest Gent levert.

Mark Isham banner WSA2022 liggend

World Soundtrack Awards

Op zaterdag 22 oktober verwelkomt Film Fest Gent drie gerenommeerde gasten op de World Soundtrack Awards 2022, waar Brussels Philharmonic live muziek van hen zal uitvoeren: Mark Isham, centrale gast en een van de meest veelzijdige Amerikaanse filmcomponisten; de Franse componist Bruno Coulais, die dit jaar de Lifetime Achievement Award krijgt; en Nainita Desai, de terugkerende winnaar van de Discovery of the Year Award 2021. Koop tickets, vier mee de kunst van het componeren en geniet van een ton live filmmuziek.

Banner Korean Composers zonder copy

Filmmuziekconcert Korean Composers

Geen Film Fest Gent zonder een spectaculair filmmuziekconcert. Dit jaar maken we op 20 oktober een muzikale trip naar Zuid-Korea tijdens het concert Korean Composers. Brussels Philharmonic zal live muziek uitvoeren van onder meer componisten Cho Young-wuk (Oldboy, The Handmaiden) en Jung Jae-il (Parasite, Squid Game).

VIDEODROOM website

VIDEODROOM 2022

Klaar voor de jaarlijkse dream date tussen Film Fest Gent en Kunstencentrum VIERNULVIER? Van 12 tot en met 22 oktober kan je opnieuw genieten van een eigenwijze mengelmoes van eclectische muziek en dito cultcinema, onder de noemer VIDEODROOM.

Bestel je programmagids

Eind september gaat onze uitgebreide programmagids in druk. Maar er zijn ook nog programmabrochures voor enkele onderdelen van het festival. Bestel nu en krijg ze bij jou thuis in de bus. (Enkel binnen België)

FFG22 Socials Brochure IG 01

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.