12 23 okt. '21

Programma

Vanaf 22 september kan je hier het volledige festivalprogramma ontdekken en tickets kopen.

dealer klein

Nog meer talent van eigen bodem op FFG2021: 'Dealer' van Jeroen Perceval

Nadat hij het scenario schreef voor Robin Pronts D’Ardennen, twee hiphopplaten maakte en internationaal veel lof oogstte met de korte coming-of-agefilm August, nam acteur Jeroen Perceval (bekend van memorabele rollen in onder meer Rundskop, De dag, Borgman en Tabula rasa) opnieuw plaats achter de camera. Zijn langspeeldebuut Dealer gaat in Europese première op de 48ste editie van Film Fest Gent in aanwezigheid van de cast en crew.

Mijn Moeder is een Gorilla

FFG2021 is kidsproof met Familiedag én groutouderdag

We slaan opnieuw de handen in elkaar met jeugdfilmorganisatie JEF om de 48ste editie van het festival kidsproof te maken. Volg in ons uitgebreide programma de tag ‘Kidsproof’ en stuit op een fantasierijke en diverse selectie van zeven kleurrijke films die zowel jong als oud zal intrigeren. Naast de jaarlijks terugkerende Kidsproof Familiedag - op zondag 17 oktober - organiseert Film Fest Gent dit keer ook een filmvertoning voor grootouders en hun kleinkinderen, op woensdag 20 oktober.

Cool Abdoul

‘Cool Abdoul’ speelt een thuismatch op FFG2021

Nadat we vorige week al zes films uit de selectie van FFG2021 hebben bekend gemaakt, geven we nog een titel prijs! De Belgische film Cool Abdoul, over de Gentse bokslegende Ismaïl “Cool” Abdoul, zal op vrijdag 15 oktober 2021 in première gaan op het festival. Naar aanleiding van de thematiek van de film slaan we de handen in elkaar met vzw Touché, een organisatie die de samenleving wil inspireren om constructief met agressie om te gaan.

Annette

Hier zijn de eerste titels voor FFG2021!

Talent van eigen bodem wordt vertegenwoordigd door Laura Wandel met Un monde, en Vincent Meessen met Juste un mouvement. Een vleugje vaderlandse trots kan ook teruggevonden worden in Annette, want Leos Carax' musical werd deels in België opgenomen. De Gouden Beer-winnaar is opnieuw van de partij: het spraakmakende Bad Luck Banging or Loony Porn van Radu Jude. In de kortfilmselectie schijnt Film Fest Gent het voetlicht op Griekse cineast Jacqueline Lentzou, van wie we ook het langspeeldebuut Moon, 66 Questions vertonen. En ook voor Cow van Andrea Arnold kan je dit najaar naar Gent afzakken.

La Civil

Belgische film 'La Civil' opent Film Fest Gent

La Civil, het fictiedebuut van de Belgisch-Roemeense Teodora Ana Mihai, is de officiële openingsfilm van de 48ste editie van Film Fest Gent! Het aangrijpende drama over een Mexicaanse moeder die de strijd aangaat met het drugskartel dat haar dochter ontvoerde, ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en won er zelfs de Prix du Courage. Dit urgent, gefictionaliseerd portret van een alledaagse realiteit in Mexico geeft een stem aan de vele ouders die verweesd achterblijven.

VIDEODROOM banner homepage 2021

VIDEODROOM 2021

Film Fest Gent en Kunstencentrum Voo?uit slaan voor de vierde keer de handen in elkaar voor een nieuwe editie van VIDEODROOM. Het festival brengt naar jaarlijkse gewoonte enkele exclusieve avonden die live muziek en film samenbrengen. Ontdek het programma!

Campagnebeeld FFG2021

Focus op Griekse cinema

De 48ste editie van Film Fest Gent werpt een blik op de Griekse cinema. Op het campagnebeeld prijkt de vermaarde Griekse scenarist Efthymis Filippou, die meermaals samenwerkte met regisseur Yorgos Lanthimos. Na een fysieke, weliswaar ingehouden, editie in coronajaar 2020 gaat het festival in het najaar weer voluit voor de fysieke collectieve filmbeleving, met aandacht voor op dat moment eventueel geldende coronamaatregelen.

LA Award liggend 1 kopie 2

World Soundtrack Awards 2021 eren Eleni Karaindrou

De World Soundtrack Awards - de vermaarde prijzen die film- en tv-muziek vieren - gaan dit jaar hun derde decennium in en zullen de Griekse componiste Eleni Karaindrou eren. De componiste, die het meest geroemd is om haar samenwerkingen met regisseur Theo Angelopoulos, ontvangt een Lifetime Achievement Award van de World Soundtrack Academy. De World Soundtrack Awards vinden plaats op 23 oktober 2021 als het traditionele slot van Film Fest Gent (12 - 23 oktober 2021).

Visual themaconcert - Great Greek Composers

Concert Great Greek Composers huldigt Griekse filmmuziek

De 48ste Film Fest Gent verwelkomt het jaarlijkse filmmuziekconcert terug na een jaar zonder live concerten. Op vrijdag 22 oktober 2021 presenteert Film Fest Gent in Opera Gent het concert Great Greek Composers met filmmuziek van o.a. Eleni Karaindrou, Mikis Theodorakis en Evanthia Reboutsika.

Max Richter horizontal Photo Credit Mike Terry

Max Richter is eregast WSA2021

Componist Max Richter zal de eregast zijn van de 21ste World Soundtrack Awards. De man achter de scores van Mary Queen of Scots, HBO's The Leftovers, Waltz with Bashir, BBC's Taboo, de topserie My Brilliant Friend en een resem soloalbums komt naar Gent en zal een speciaal WSA concertprogramma samenstellen met Brussels Philharmonic en Dirk Brossé.

NL Visual Theo Angelopoulos retrospectieve - Classics FFG2021

Classics: Theo Angelopoulos

Op het filmfestival is er niet alleen aandacht voor hedendaagse cinema. Ook de magistrale cinema van een van de allergrootste Europese regisseurs zal te (her)ontdekken zijn: FFG2021 brengt een unieke, volledige retrospectieve van de films van Theo Angelopoulos.

Bestel je programmagids

Eind september gaat onze uitgebreide programmagids in druk. Maar er zijn ook nog programmabrochures voor enkele onderdelen van het festival. Bestel nu en krijg ze bij jou thuis in de bus. (Enkel binnen België)

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.