09 20 okt. '24
Fc373b35 b59f 4e82 b01c e584ca048595

WSA Film Music Days - Capacity Triangle Panel: Streamers in Europe: The Myths and The Legends

Editie 2023
WSA

De afgelopen jaren hebben enkele van de meest prominente Amerikaanse streamingdiensten geprobeerd om weer aansluiting te vinden bij de lokale Europese televisie-, film- en muziekindustrie. Sinds het succes van de Spaanstalige, Oscarwinnende film Roma heeft Netflix de ambitie nagestreefd om steeds meer lokaal gemaakte films en series te maken, en schakelde hiervoor Europese componisten in, zoals Volker Bertelmann en Alexandre Desplat. Met de groeiende invloed ontstaan er vragen en zorgen. Hoe werken streamingdiensten zoals Netflix in Europese landen? Welke modellen hanteren ze in samenwerking met componisten?

In samenwerking met European Composer and Songwriter Alliance

Met de steun van Creative Europe

Panelleden

Volker Bertelmann

Volker Bertelmann is een internationaal geprezen pianist, componist en experimenteel muzikant. Hij componeerde de prijzenwinnende scores voor onder meer Lion, Ammonite en All Quiet on the Western Front, de eerste twee in samenwerking met Dustin O’Halloran. Voor zijn solowerk als muzikant gebruikt Bertelmann de naam Hauschka. Hij is genomineerd voor Film Composer of the Year. Zak op 21.10 af naar Capitole Gent en ontdek of hij deze nominatie kan verzilveren.

Quentin Boniface

Quentin Boniface is Director, Music Creative & Production bij Netflix EMEA (Europe, Middle East & Africa). Daarvoor leidde hij de muziekafdeling van Gaumont en werkte hij aan projecten als Narcos, Hannibal en Intouchables. Hij richtte Grande Ourse op, een agency voor film- en tv-componisten, en 440Hz, een bedrijf dat muziekdiensten aanbiedt voor film- en tv-producenten.

Hannes De Maeyer

Hannes De Maeyer is een van de meest veelzijdige Belgische componisten. Hij is vooral bekend door zijn samenwerking met het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah (Rebel, Patser, Black) en door zijn score voor het recente ITV prime time drama Professor T, met Ben Miller in de hoofdrol. Zijn scores variëren van puur elektronisch tot indrukwekkende symfonische instrumentatie.

Chantelle Woodnutt

Chantelle Woodnutt is agent voor Air-Edel Associates Ltd, waar ze al meer dan tien jaar werkt. Naast haar toewijding aan de Air-Edel-lijst van componisten, is ze ook verantwoordelijk voor de publicatiecatalogus van het bedrijf en de platenlabels Air-Edel Records en Besant Hall Records.

David Hutsebaut

Als Manager Music Licensing is David Hutsebaut verantwoordelijk voor Product Management en Sales bij een aantal grote klanten van Sabam. Daarvoor werkte hij een aantal jaren bij PlayRight, beheersvennootschap voor artiesten en acteurs, als Collections Manager verantwoordelijk voor alle inkomsten van PlayRight. David is een muziek fan en pikt in zijn vrije tijd graag al eens een concertje mee.

Anselm Kreuzer - Moderator

Anselm Kreuzer is componist van muziek voor televisie, film en andere audiovisuele media. Hij heeft talloze titelmuziek geschreven voor tv-shows, filmmuziek gecomponeerd voor verschillende tv-series en een groot oeuvre aan productiemuziek. Sinds 2023 is hij de voorzitter van de Componisten Club Duitsland, waar hij sinds 2014 bestuurslid is, en hij is ook bestuurslid van ECSA.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?