09 20 okt. '24
F4eb934e e640 47d8 ac54 5ac26f7a17bf

Sectordag VAF @ FFG

Editie 2023
Op vrijdag 13 oktober organiseren de Vlaamse minister van Cultuur, de Vlaamse minister van Media, het Departement Cultuur, Jeugd en Media en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in samenwerking met Film Fest Gent een sectordag voor de Vlaamse audiovisuele sector.
Göteborg Filmfestival, Johanna Koljonen en het jaarlijkse Nostradamus rapport - what is all the fuzz about? Media-analist Koljonen documenteert al tien jaar de wereldwijde trends en veranderingen in de audiovisuele industrie, en voorspelt wat de toekomst brengen kan. Het Nostradamus rapport is intussen van onschatbare waarde gebleken voor de sector. Als hoofdspreker stelt Johanna haar bevindingen uit “Everything Is Changing All At Once” voor. Nadien volgt een debat met deskundigen die reflecteren op de globale presentatie en specifiek op drie items uit het rapport, gemodereerd door Koen Van Bockstal (directeur-intendant VAF). Welke uitdagingen, kansen en opportuniteiten brengt artificiële intelligentie met zich mee? Hoe kunnen data en kennisbeheer een belangrijke tool zijn om creatieve processen in films, series en games mee te sturen? Wat is er nodig om de onderbediende en ongeïnteresseerde jeugd (beter) te bereiken?

Schrijf je hier in voor de Sectordag (enkel voor professionals).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?