08 19 okt. '24
8237f103 28ec 49f7 92a5 bdc0859ae095

Naima Joris - O

Editie 2023 Concerten Videodroom
Kopje onder met Naima Joris! Voor ‘VIDEODROOM’ zal de singer-songwriter een improvisatieset spelen op beelden van microscopisch plankton van de Nederlandse filmmaker-fotograaf Jan van IJken.

Van IJken filmde plankton via zijn microscopen en onthult zo de schoonheid van deze minuscule organismen. Zoals iedereen weet, wordt ons voortbestaan bedreigd door de opwarming van de aarde. Weinigen weten echter dat fytoplankton de voornaamste verwerker van broeikasgassen én de grootste primaire zuurstofproducent op aarde is. Deze reddende, zwevende micro-organismen, waar we dus afhankelijk van zijn, worden echter ook bedreigd door de verzuring van de oceanen.

De gemeenschappelijke deler tussen deze kleine wezens en Naima Joris? Ademen. Met de wonderlijke beelden van Van IJken als leidraad en haar fascinatie voor zowel ademhaling als water, zal Naima een magische improvisatieset spelen. De futuristische gitaarlijnen vanVitja Pauwels en de stemmige klanken van Niels Van Heertums eufonium zullen haar vergezellen.

De voorstelling heeft de toepasselijke naam O gekregen, verwijzend naar de circle of life - want zonder plankton is er geen leven mogelijk - en naar ‘eau’, het Franse woord voor water. Laat je verwonderen door natuur en muziek!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?