09 20 okt. '24
920d7c17 c280 4fa9 9d69 860cff871f47

Film Fest Gent Talkies

Editie 2023
Tijdens het festival kan je zo goed als elke dag genieten van een boeiende Film Fest Gent Talkies, de talkshow van FFG, in het Film Fest Café. De Talkies zijn in het Nederlands, tenzij anders aangegeven.

FFG Talkies: Holly - Fien Troch
wo 11.10
Met haar vijfde langspeelfilm Holly mag de Belgische regisseur Fien Troch het officiële startschot geven van de 50ste editie van Film Fest Gent. Bovendien mocht ze in september ook al meestrijden voor de Gouden Leeuw in Venetië, waar de jonge actrice Cathalina Geeraerts bekroond werd voor haar vertolking.

FFG Talkies: Floating With Spirits - Juanita Onzaga
do 12.10
Floating With Spirits is het allereerste VR-project in de officiële selectie van Film Fest Gent. Regisseur Juanita Onzaga dompelt je onder in de magie verborgen in het natuurlijke landschap van de Mexicaanse Mazateken.

FFG Talkies: Belgian Animation Shorts
vr 13.10
In België is er een overvloed aan talent op het gebied van animatiefilm. Film Fest Gent zet dat in de verf met een kortfilmselectie en met een gesprek met enkele filmmakers die weten wat het is om dagenlang te zwoegen op enkele seconden film.

FFG Talkies: International Short Film Competition - hosted by Kortfilm.be
za 14.10 - Engels
Online platform Korfilm.be invites filmmakers competing in the International Short Film Competition in the Film Fest Café, the night before the Short Film Award Ceremony.

FFG Talkies: Here - Bas Devos
ma 16.10
In het in Berlijn bekroonde Here werpt Bas Devos zijn geduldige en menselijke blik op een Roemeense bouwvakker die flaneert doorheen de Belgische hoofdstad en zijn natuur. In deze Talkies kom je meer te weten over Devos' nieuwste stadssymfonie.

FFG Talkies: Draw for Change
di 17.10
Tijdens het festival kan je twee afleveringen zien van de serie Draw for Change, een combinatie van documentaire en animatie die aan de hand van vrouwelijke artiesten thema's als femicide en representatie verkent. De Talkies graaft naar de strijd van zowel de tekenaars als de regisseurs achter de serie.

FFG Talkies: Tsar B & Dijf Sanders - Twin Peaks
wo 18.10
Op de slotavond van het festival (21.10) brengen Tsar B & Dijf Sanders een eigenzinnige hommage aan componist Angelo Badalamenti en zijn legendarische Twin Peaks-soundtrack. Vanwaar hun fascinatie voor het universum dat David Lynch heeft geschapen? Kom luisteren en waan je terug in het fictieve Amerikaanse stadje. Gasten: Tsar B, Wouter Vanhaelemeesch (programmator VIDEODROOM), Pieter Dom (welcometotwinpeaks.com).

FFG Talkies: Cinefilie en filmclubs in Gent
do 19.10
Gent, filmstad. In 1973 ontsproot 'Het Eerste Internationaal Filmgebeuren van Gent' uit de Universitaire Filmklub. Sindsdien is cinema blijven bruisen in de Arteveldestad. Een gesprek over de huidige staat van cinefilie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?