09 20 okt. '24
Dadf43ef e86b 43eb 8c18 9ab580db7851

Familiedag

Editie 2021 Kidsproof

We slaan opnieuw de handen in elkaar met jeugdfilmorganisatie JEF om de 48ste editie van het festival kidsproof te maken. Volg in ons uitgebreide programma de sectie ‘Kidsproof’ en stuit op een fantasierijke en diverse selectie van zeven kleurrijke films die zowel jong als oud zal intrigeren. Naast de jaarlijks terugkerende Kidsproof Familiedag - op zondag 17 oktober - organiseert Film Fest Gent dit keer ook een filmvertoning voor grootouders en hun kleinkinderen, op woensdag 20 oktober.

Kidsproof Familiedag - zondag 17 oktober - Kinepolis Gent
Op zondag 17 oktober kunnen jonge filmfans en hun ouders terecht in Kinepolis voor de derde editie van de Kidsproof Familiedag, de ideale gezinsuitstap, met dank aan twee absolute topfilms.

Om 11:00 kan het publiek meereizen met de luchtballon van Jim en Emma in SpaceBoy en om 16:45 wordt er samen met Kitty gezocht naar Anne Frank in Where is Anne Frank. Tussendoor kunnen kinderen spelenderwijs de kunst van het filmmaken ontdekken: JEF tovert de Fantasia-zaal om tot een audiovisueel medialab waar je kroost kan experimenteren met een virtual reality-installatie, een mashup-tafel, gamelab en stop-motion.

SpaceBoy: Met toegang tot het FILMLAB van 13:00 tot 15:00
Where is Anne Frank: Met toegang tot het FILMLAB van 14:30 tot 16:45

Met je ticket voor Spaceboy of Where is Anne Frank, kan je zo in het medialab binnenstappen.

Een volledig overzicht van alle films in het familieprogramma van Film Fest Gent kan je hier vinden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?