09 20 okt. '24

"Endless Scenes of Endless Dreams - Take III: Pillow Fight"

Editie 1995

EEN HOMMAGE AAN DE GEBROEDERS LUMIERE - EEN INSTALLATIE J.P. TEMMERMAN & ELS DERYCKE

In de voormalige cinema SAVOY in de Korte Dagsteeg kunt u gaan kijken naar een echt filmkunstwerk. ENDLESS SCENES OF ENDLESS DREAMS - Take III: HET VEDERKUSSENGEVECHT is een installatie van kunstenaar Jean-Pierre Temmerman. Het gaat om een fictieve reconstructie gebaseerd op een filmpje van de gebroeders Lumière, "La Bataille des Oreillers" (cat. 960) en is aldus een hommage aan de pioniers van de film. De installatie is ontstaan uit fascinatie voor contrasten tussen sculptuur en beweging, fictie en realiteit, kleur en zwart-wit. Het is een ode aan de filmdroom als ultieme ontsnapping uit de tijd. Dit kunstwerk is eveneens ingebed in een stukje bioscoopgeschiedenis van Gent: de Savoy is een kapel midden in de stad, waar het temidden van oude affiches en compilaties van films de gebroeders Lumière zal te zien zijn voor iedereen die dat wil in ex-cinema Savoy, Korte Dagsteeg 12.

De toegang is gratis en de tentoonstelling is open van 10 to 18u. Deze installatie is een realisatie van Sunny Productions, LUKK VIDEOS, Rank Xerox, Bouwonderneming Maes, Lano Tapijten. Het gebouwd werd ter beschikking gesteld door het OCMW. Een collectie

BELGISCHE FILMAFFICHES UIT DE JAREN '50 EN '60 SAMENGESTELD DOOR Robbe De Hert en Rik Stallaerts, wordt naar aanleiding van de uitgave "Binnenkort in deze Zaal," kroniek van de Belgische filmaffiches, tentoongesteld in ex-cinema Savoy. Een LUDION uitgave met de steun van Kinepolis, ASLK en Europe/ media.

Concept en uitvoering: Jena-Pierre Temmerman, kunstenaar/ Els Derycke, architect-scenograaf/ Hans Luyten, ontwerper/ Stavit Mor, interieurarchitect Technische assistentie: Vincent Nullens, produktontwikkelaar/ Frank van de Sype, produktontwikkelaar/ Dhr. Slich, cineast/ Dhr. De Clerq, calicotschilder. Eindcoördinatie: Internationaal Filmfestival Vlaanderen-Gent . Met dank aan OCMW (gebouw), Electrabel, e.v.a.

Galerie Fortlaan 17, Gent organiseert in samenwerking met het Internationaal Filmfestival Vlaanderen-Gent een tentoonstelling met tekeningen en maquettes van Jean-Pierre Temmerman in het Shopping Center Gent Zuid (Woodrow Wilsonplein 4). Deze tentoonstelling sluit aan op het project "Endless Scenes of Endless Dreams - Take III." Van 30 september tot 21 oktober. Open elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 19.00 uur. Informatie op nummer: 09 222 00 33

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?