09 20 okt. '24

De Nacht van de Wansmaak

Editie 1997

U bent de traditionele commerciële cinema meer dan beu. U wil eens iets anders dan een arthouse film en uw videotheek biedt u geen soelaas meer. Dan is er voor u "The Return of... De Nacht Van De Wansmaak", een filmprogramma gewijd aan cult, kitsch en pulp. "The Return...", ja, want in 1990 werd al eens zo'n nacht georganiseerd en het succes was nu nòg niet uitgestorven. Max Rockatansky hervatte dus zijn queeste naar oerslechte films en compileerde een nieuwe editie van de Nacht van de Wansmaak, die op tournee door Vlaanderen en Nederland zal gaan en die zijn intrede zal doen op 8 oktober op het 24° Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent.

De Nacht van De Wansmaak is een marathon van obscure trailers, gênante filmfragmenten en één authentieke, nooit geziene hoofdfilm die behalve uw lachspieren ook uw smaakgevoel danig zal te lijf gaan.

In samenwerking met het Nederlands Filmmuseum, het Koninklijk Belgisch filmarchief en enkele buitenlandse specialisten-verzamelaars werd een programma van ruim vier uur gecompileerd. De compilatie bestaat voornamelijk uit trailers en fragmenten met als thema's "Skeleton in the Closet", "Culture Shock", "Kung Fu Zombies", "Vampire Kids", "Deadly Weapons", Horror and gore, peplum en natuurlijk ook Vlaamse en Nederlandse wansmaak.

Al dat fraais wordt vertoond op 8 oktober vanaf 22u30 in Decascoop. Er zijn pauzes voorzien, voor een smeuïge hap en een drank en het programma loopt tot ongeveer 03u.

Een productie Stichting Film Events, Max Rockatansky en Teek! Magazine, in samenwerking met het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?