09 20 okt. '24

Dag van de Belgische film (Belgian Film Day)

Tijdens de Dag van de Belgische Film zullen op zaterdag 14 oktober in de namiddag drie prominente Belgische regisseurs een lezing geven over ervaringen opgedaan met hun recentste produkties.
Om 14.30 uur spreekt Raoul Servais over het gebruik van computeranimatie in het produktieproces van TAXANDRIA, dat meer dan tien jaar in beslag nam. Er valt dus heel wat te vertellen. Raoul Servais illustreert de lezing met fragmenten uit de film.
Daarna is het de beurt aan Gérard Corbiau. Om 15.30 uur geeft hij de high-techgeheimen prijs die gebruikt werden voor de klankband van zijn film FARINELLI, die genomineerd werd voor de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film. Op de klankband van deze film werden twee stemmen (een sopraan en een contratenor) digitaal versmolten tot een "echte" castrato-stem.
Jan Verheyen, de derde spreker, is een echte duizendpoot in de Belgische filmwereld. Hij is distributeur, producent, regisseur, exploitant én recensent. Hij komt om16.30 uur vertellen over zijn ervaringen in Hollywood bij de produktie van de thriller THE LITTLE DEATH, die in november in de Belgische bioscopen te zien zal zijn. De drie uiteenzettingen zullen op een later te bepalen locatie plaatsvinden. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht o phet nummer 09/225 19 90.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?