Bbb33034 d297 420d b90a cd215e4a1cc6

Bajofondo Tango Club + Gustavo Santaolalla in concert

Editie 2007
WSA

Met hun opwindende clash tussen tango en dance veroverde Bajofondo Tango Club de voorbije jaren de podia van de zomerfestivals, met als hoogtepunt het nog steeds nazinderende slotconcert op de jubileumeditie van het Cactusfestival. Dat feestje doen ze dit najaar nog eens dubbel en dik over op het Filmfestival Gent waar ze hun nieuwe album Mare Dulce komen voorstellen in de concertzaal van Vooruit, als startschot van hun Europese tournee.

‘Wat heeft Bajofondo Tango Club in godsnaam met film te maken’, horen we u luidop denken. Wel, wie de namenlijst van het twaalfkoppige collectief overloopt, komt halverwege ene Gustavo Santaolalla tegen. Deze Argentijnse muzikant en componist schreef de voorbije jaren de prachtige soundtracks voor onder andere Amores Perros (2000), 21 Grams (2003), Motorcycle Diaries (2004), Brokeback Mountain (2005) en Babel (2006), en wist voor deze laatste twee films telkens een Oscar voor Beste Filmmuziek binnen te halen. Santoalalla is al jaren een trouwe gast van het in filmmuziek gespecialiseerde Filmfestival Gent en de door het festival georganiseerde World Soundtrack Awards. Vorig jaar won de Argentijn nog de Public Choice Award voor zijn soundtrack voor Babel, in 2005 was zijn muziek uit Brokeback Mountain in primeur te horen in Gent.

Aangezien het Filmfestival Gent tijdens de komende editie de focus legt op Argentinië was de keuze voor het warmbloedige Bajofondo Tango Club snel gemaakt. Dit muzikaal laboratorium in het schemergebied tussen de rijke tangotraditie en elektronische muziek is al jaren een hype in Zuid-Amerika, het titelloze debuutalbum van het collectief sleepte zelfs meerdere Grammy’s in de wacht. Ondertussen heeft de band met Supervielle al een tweede plaat in de rekken liggen, in september komt daar Mare Dulce bij.