09 20 okt. '24
3ef8a348 e5e0 4ed3 bfb9 990b61f83361

7th World Soundtrack Awards Ceremony & Concert

Editie 2007
WSA
De zevende editie van de World Soundtrack Awards op 20 oktober 2007 beloofde opnieuw hét evenement bij uitstek te worden voor filmmuziekliefhebbers. De wereldtop onder de filmmuziekcomponisten zakte die dag naar Gent af om er de uitreiking van de World Soundtrack Awards en het bijhorende concert bij te wonen. De muziek van Mychael Danna, Harry Gregson-Williams, Mikis Theodorakis en Jef Neve stond daarbij centraal.

Sinds het Filmfestival Gent in 2001 de World Soundtrack Awards en Academy in het leven heeft geroepen, is het evenement uitgegroeid tot dé jaarlijkse hoogmis voor filmmuziekliefhebbers. Dit jaar diende de ceremonie en het daaraan gekoppelde concert als officieel slotevenement van de 34ste editie van het Filmfestival Gent.

Tijdens de zevende editie van de World Soundtrack Awards voerde het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé live de muziek uit van Mychael Danna (Little Miss Sunshine, Capote, Monsoon Wedding, The Ice Storm), Harry Gregson-Williams (Shrek, Man of Fire, Chronicles of Narnia) en de Griekse componiste Evanthia Reboutsika (My Father & My Son) die vorig jaar de WSA Discovery of the Year Award in de wacht sleepte. Alle componisten waren uiteraard aanwezig in Gent. De 82-jarige Griekse componist Mikis Theodorakis ontving een World Soundtrack Lifetime Achievement Award, en als eerbetoon speelde het Vlaams Radio Orkest muziek uit Zorba The Greek (1964) en Z (1969).

Naar jaarlijkse gewoonte stond er ook een Belg op het podium tijdens de uitreiking van de World Soundtrack Awards. Dit jaar mocht jazzmuzikant Jef Neve, die met zijn eerste filmscore voor Dagen zonder lief (2007) van Felix van Groeningen meteen hoge ogen gooide, die eer op zich nemen. Ook nieuw Belgisch filmmuziektalent kreeg een forum via de jaarlijkse compositiewedstrijd voor jonge componisten. Zij werden uitgedaagd om muziek te componeren bij een montage van de film Belgium, The Movie van Wim Robberechts. Het Vlaams Radio Orkest voerde de winnende score live uit voor een internationaal publiek.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?