Covidsafe hospitality-bezoek Film Fest Gent

Jouw veiligheid staat voorop tijdens Film Fest Gent. We volgen altijd de maatregelen die opgelegd worden door de Belgische overheid. Alle zalen worden optimaal verlucht en zijn voorzien van CO₂-meter. Voor onze hospitality events op Film Fest Gent 2021 vragen we je jouw Covid Safe Ticket voor te leggen.

Praktisch

Bedankt om bij aankomst volgende documenten klaar te houden:

 • uitnodiging
 • identiteitskaart (of paspoort of rijbewijs)
 • Covid Safe Ticket (app of print en vanaf 12 jaar)

Kom voorbereid naar het festival:

 • Controleer op voorhand of je certificaten in orde zijn en zorg ervoor dat de batterij van je smartphone voldoende opgeladen is

 • Draag een mondmasker tot aan de Covid Safe Ticket-controle

 • Kom niet naar het evenement als je ziektesymptomen vertoont

Covid Safe Ticket

Het Covid Safe Ticket is bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat u verplicht een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Iedereen ouder dan 12 jaar dient bij aankomst een identiteitsbewijs met foto en een Covid Safe Ticket te tonen in print of op uw smartphone.

Een Covid Safe Ticket kan u verkrijgen indien u:

 • in het bezit bent van een vaccinatiecertificaat: u bent meer dan twee weken volledig ingeënt

 • een herstelcertificaat van minder dan zes maanden heeft

 • een PCR-test laat afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus twee dagen

 • een snelle antigeentest laat afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus één dag

Het Covid Safe Ticket is digitaal opvraagbaar via CovidSafeBE-app en websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Heb je geen smartphone? Dan kan je jouw persoonlijke Covid Safe Ticket downloaden en printen via mijngezondheid.belgie.be.

Film Fest Gent-maatregelen

Het Film Fest Gent-personeel en onze vrijwilligers zullen wel nog steeds een mondmasker dragen en respecteren social distancing onder het personeel. We voorzien ook ontsmettende handgel. Onze zalen worden optimaal verlucht en zijn voorzien van een CO2-meter.

Let op, je kan je niet laten testen op FFG op de dag van het evenement. Indien u zich ziek voelt, vragen wij u vriendelijk om thuis te blijven.

Indien je specifieke vragen hebt of indien je alsnog verhinderd bent, gelieve dan een email te sturen naar hospitality@filmfestival.be.

Veelgestelde vragen

 • Moeten bezoekers een mondmasker dragen? En wat met social distancing?

  Film Fest Gent volgt de huidige richtlijnen opgelegd door het Overlegcomité. Bezoekers dienen een mondmasker te dragen tot aan de Covid Safe Ticket-controlepost. De officiële richtlijnen schrijven ook voor de social distancing regels na te leven tijdens het aanschuiven. Na de controle van jouw identiteitskaart en Covid Safe Ticket hoef je geen mondmasker meer te dragen en vallen de social distancing-regels weg (dit geldt zowel binnen als buiten). In de filmzalen moeten ook geen vrije stoelen voorzien worden tussen de verschillende bubbels. Wel verzekeren wij de veiligheid van onze bezoekers door voldoende alcoholgel te voorzien en onze medewerkers een mondmasker te laten dragen. Zij zullen ook de nodige afstand van de bezoekers bewaren.

 • Waar kan ik het Covid Safe Ticket aanvragen?

  Het covid safe ticket is digitaal opvraagbaar via CovidSafeBE-app en websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Hiervoor heb je ofwel een digitale sleutel (zoals itsme) nodig ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer.
  Indien gewenst kan je het Covid Safe Ticket per post ontvangen. Hou in dat geval wel rekening met een levertijd van ongeveer een week.

 • Wat als ik geen smartphone heb?

  In het geval je niet beschikt over een smartphone, kan je jouw persoonlijke Covid Safe Ticket downloaden en printen via mijngezondheid.belgie.be.

 • Moeten kinderen ook beschikken over een Covid Safe Ticket?

  Kinderen onder de 12 jaar mogen zonder bijkomende controle de festivallocatie betreden. Iedere bezoeker vanaf 12 jaar moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen om toegang te krijgen tot de festivalsite.

 • Mag ik eten en drinken tijdens de voorstelling?

  Ja. Na de controle van jouw Covid Safe Ticket mogen de mondmaskers af. Dit geldt ook in de filmzalen dus daar is het mogelijk om iets te eten of te drinken.