10 21 okt. '23
Verken het programma aan de hand van onze Secties & Tags

Ken Loach op FFG2023

In 2016 won Ken Loach een Joseph Plateau Honorary Award op Film Fest Gent. Zeven jaar later keert hij terug met The Old Oak. De eeuwig militante en strijdvaardige regisseur brak helemaal door in 1970 met het aangrijpende Kes en nestelde zich in de decennia nadien in de harten van de hardwerkende Brit én van de cinefiel. Geen filmmaker die zoveel van zijn werk heeft gewijd aan het leven en lijden van de arbeidersklasse. Ook nu nog gelooft Loach in de kracht van cinema. Na de vertoning van The Old Oak neemt hij uitgebreid de tijd om terug te kijken op zijn uitgebreide filmografie.

18
woensdag oktober
+ Q&A
18:30 Kinepolis 2 Ondertitels: Nederlands - Frans
Ken Loach f1619679179
"Why do they say I hate my country? And what does that even mean? Am I supposed to hate my town, am I supposed to hate all English people, or my government? And if I do hate my government, does that mean I hate my country? It's a democratic duty to criticize the government."
Ken Loach Regisseur van o.a. 'The Old Oak' (2023), 'The Wind That Shakes The Barley' (2006)
The old oak

The Old Oak van Ken Loach

De nieuwste van Ken Loach vormt het slotluik - na I, Daniel Blake en Sorry We Missed You - van een trilogie over de desastreuze gevolgen van de falende Britse politiek in Noord-Engeland. In een voormalig mijndorpje is de pub 'The Old Oak' het enige overgebleven toevluchtsoord voor de verpauperde arbeiders, maar het water staat ook aan de lippen van eigenaar TJ, uit wie alle hoop is weggevloeid. Wanneer zonder veel overleg Syrische vluchtelingen in het dorp geplaatst worden, zijn de twee verwaarloosde gemeenschappen tot elkaar veroordeeld.

Ffg remake 1 min

De eerste FFG-merch is er!

Voor zijn 50ste editie liet Film Fest Gent, in samenwerking met studenten Industrieel Productontwerpen van Howest en het Gentse designlabel Volmaakt, merchandiseproducten ontwikkelen uit gebruikte promotiematerialen. Gedateerde vlaggen, roll-updoeken en oud papier beleven een tweede jeugd. Ontdek onze tassen, documenthoezen, bloempotten en notitieboekjes!

Openings- en slotfilm van FFG2023

Laatste tickets!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?