10 21 okt. '23

Onze partners

Educational Partners

Joseph Plateau

UGent

Joseph Plateau, ontwerper van de fenakistiscoop waarmee hij de grondslag legde voor de filmkunst, bindt Film Fest Gent en UGent. De Gentse hoogleraar Natuurkunde aan de UGent (benoemd in 1835) leent zijn naam aan onze Special Joseph Plateau Honorary Award, de oeuvreprijs die Film Fest Gent jaarlijks uitreikt aan festivalgasten die een speciale bijdrage leverden aan de kunst van het filmmaken. Vandaag werkt FFG samen met de universiteit voor het vertalen van niet-gedistribueerde films (opleiding Vertalers/Tolk), voor de UGent Ochtendsessies en het Wetenschapscafé. Elk jaar is er een avant-première voor UGent Alumni.

Ga naar website
Kaskcinema, FFG2019

HoGent

KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT, is een van de vaste locaties van Film Fest Gent. KASK & Conservatorium herbergt niet alleen een filmopleiding maar heeft ook een eigen filmzaal ter beschikking. KASKcinema op de Bijlokesite wil studenten, maar ook alle andere filmliefhebbers, een programma aanbieden dat in het reguliere circuit slechts zelden aan bod komt.

Ga naar website

Interesse in een partnership?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.