10 21 okt. '23

Onze partners

Educational Partners

Joseph Plateau

UGent

Joseph Plateau, ontwerper van de fenakistiscoop waarmee hij de grondslag legde voor de filmkunst, bindt Film Fest Gent en UGent. De Gentse hoogleraar Natuurkunde aan de UGent (benoemd in 1835) leent zijn naam aan onze Special Joseph Plateau Honorary Award, de oeuvreprijs die Film Fest Gent jaarlijks uitreikt aan festivalgasten die een speciale bijdrage leverden aan de kunst van het filmmaken. Vandaag werkt FFG samen met de universiteit voor het vertalen van niet-gedistribueerde films (opleiding Vertalers/Tolk), voor de UGent Ochtendsessies en het Wetenschapscafé. Elk jaar is er een avant-première voor UGent Alumni.

Ga naar website
Kaskcinema, FFG2019

HoGent

KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT, is een van de vaste locaties van Film Fest Gent. KASK & Conservatorium herbergt niet alleen een filmopleiding maar heeft ook een eigen filmzaal ter beschikking. KASKcinema op de Bijlokesite wil studenten, maar ook alle andere filmliefhebbers, een programma aanbieden dat in het reguliere circuit slechts zelden aan bod komt.

Ga naar website

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?