09 20 okt. '24

Zomerfilmcollege met focus op Kiarostami en de klassieke Hollywoodkomedie

P1bi1elalsdr51ijd1tdi2ft1eht1
Verdieping 06 jun. 2017
In juli pakt het Zomerfilmcollege uit met een 15-tal lezingen en een 20-tal films rond het oeuvre van de invloedrijke cineast Abbas Kiarostami en de Amerikaanse komedies van onder meer Hawks, Lubitsch, Sturges en Cukor uit de jaren ’30 en ’40.

Het Zomerfilmcollege brengt filmliefhebbers in contact met gerenommeerde filmspecialisten uit binnen- en buitenland, maar vooral ook met films uit de collectie van CINEMATEK en andere Europese filmarchieven die zelden of nooit op het witte doek vertoond worden. Het Zomerfilmcollege 2017, dat plaatsvindt van 9 tot 15 juli, focust op Abbas Kiarostami en de gloriejaren van de Hollywood komedie.

Als één van de voornaamste figuren van de Iraanse New Wave zette Abbas Kiarostami de Iraanse cinema wereldwijd op de kaart en plaveide hij de weg voor een hele generatie Iraanse filmmakers. Filmmaker Mehrnaz Saeed-Vafa zal meer toelichting geven bij zijn invloed.

Adrian Martin (auteur van onder meer 'Mise en Scène' en 'Film Style: From Classical Hollywood to New Media Art') schijnt dan weer zijn licht over de hoogdagen van de Amerikaanse komediefilm, een niet aflatende parade van schitterende films, legendarische filmsterren en geniale regisseurs.

Het zomerfilmcollege is een initiatief van Cinea, in samenwerking met Cinema Zuid en CINEMATEK, en met de steun van VAF. Voor het volledig programma betaal je 135 euro inkom (studenten: 70 euro), voor een half programma Kiarostami/Comedy 75 euro (studenten: 40 euro). Inschrijven kan nog t.e.m. 5 juli.

Meer informatie: www.cinea.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?