09 20 okt. '24

Zomer vol straffe films met Cinema Canvas

P1bhfaduoj1gv21l4v1r9jj6rt7d1
Nieuws 29 mei 2017
In juli en augustus is Cinema Canvas te vinden in Kortrijk, Antwerpen, Genk, Leuven, Sint-Truiden, Gent en Vilvoorde, waar filmliefhebbers maar liefst drie keer per week worden uitgenodigd voor een filmvoorstelling.

Bekende filmliefhebbers kiezen telkens op woensdag, donderdag en vrijdag een kwaliteitsfilm die wordt vertoond op een groot scherm in een sfeervolle setting met alles erop en eraan, van foodtruck tot zomerbar. Deze filmliefhebbers leiden de film ook in, samen met een collega-filmkenner. Dat gesprek is ook te zien op Canvas, net als de film.

Het aanbod zal reiken van klassiekers tot cultfilms en onbekende filmpareltjes van vroeger en nu. Zo kiest Jan Eelen voor de rebelse Jack Nicholson in One Flew over the Cuckoo’s Nest en Hilde Van Mieghem voor het verleidingsspel in Dangerous Liaisons. Fien Troch is fan van de roadmovie Badlands en Erik Van Looy van de überthriller Jaws. Marcel Vanthilt staat nog altijd te kijken van A Clockwork Orange en Amira Douadi is verliefd op In the Mood for Love. In totaal worden 24 films gepresenteerd, gekozen door evenveel filmliefhebbers.

In het inleidende gesprek vertellen zij waarom ze zo gecharmeerd zijn door hun film. Dat persoonlijke verhaal wordt aangevuld door de ruime en tegelijk scherpe filmhistorische blik van enkele experten: Anke Brouwers (filmdocente Universiteit Antwerpen en KASK Gent), Lisa Colpaert (filmwetenschapper University of the Arts in Londen en programmator bij Cinea), Patrick Duynslaegher (Artistiek directeur Film Fest Gent), Wouter Hessels (docent filmgeschiedenis RITCS) en Gertjan Willems (filmhistoricus Universiteit Gent).

Meer informatie: www.canvas.be/cinema-canvas

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?