10 21 okt. '23

Wint Walking the Dog in Sevilla?

Another day of life
Nieuws 24 okt. 2018

De hybride documentaire ‘Another Day of Life’ van Raul de la Fuente en Damian Nenow is genomineerd voor de European Film Awards in de categorie Animated Feature. In de categorie European Comedy 2018 vinden we de Frans-Brits-Belgische coproductie ‘The Death of Stalin’ terug onder de drie genomineerden.

‘Another Day of Life’ ging in wereldpremière op het jongste filmfestival van Cannes en werd de voorbije maanden vertoond op festivals in Helsinki, Kopenhagen, Annecy en San Sebastian. De film is een Pools-Spaans-Belgische coproductie met Walking The Dog als Vlaamse partner.

In de film wordt het verhaal verteld van de reis die journalist Ryszard Kapuscinski in Angola maakte. In 1975 bracht hij drie maanden lang verslag uit over de grimmige onafhankelijkheidsstrijd die volgde op de Angolese Anjerrevolutie. ‘Another Day of Life’ brengt zijn ervaringen tot leven in de vorm van een hybride documentaire waarin archiefbeelden worden vermengd met animatie- en live action-elementen. In Polen en Portugal komt de film volgende maand in de zalen en in januari 2019 volgen Frankrijk en Italië. Voor ons land is er vooralsnog geen releasedatum.

Naast ‘Another Day of Life’ zijn nog ‘Early Man’ van Nick Park, ‘The Breadwinner’ van Nora Twomey en ‘Croc-Blanc’ van Alexandre Espigares genomineerd. In de categorie European Comedy 2018 moet ‘The Death of Stalin’ het opnemen tegen ‘Le sens de la fête’ van Eric Toledano & Olivier Nakache en ‘Diamantino’ van Gabriel Abrantes & Daniel Schmidt.

Alle genomineerde films worden voorgelegd aan de meer dan 3.500 EFA leden die de winnaar kiezen. De Europese Film Awards worden op 15 december uitgereikt in Sevilla.

Tags

Awards

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.