09 20 okt. '24

We Stood Like Kings in Handelsbeurs

We stood like kings press photo 2017 c emilie larcier
Nieuws 15 jan. 2018
We Stood Like Kings verdiept zich sinds 2011 in schatten uit de filmgeschiedenis, die ze live voorzien van tegelijk intense en breekbare post-rock. Met hun nieuwe soundtrack 'USA 1982' gaan ze de ontmoeting aan met de cultfilm Koyaanisqatsi. Een adembenemende audiovisuele ervaring.

Met dit filmconcert sluit We Stood Like Kings een trilogie af. In de voorgaande projecten portretteerden ze al twee imperia die ten gronde vielen: B'ERLIN 1927' op 'Die Sinfonie der Großstadt' van Walter Ruttmann en 'USSR 1926' op 'A Sixth Part of the World' van Dziga Vertov. Met 'USA 1982' voegen ze naar eigen zeggen een derde rijk toe dat schijnbaar afstevent op zijn destructie.

Na meer dan 150 concerten in 15 landen is dit Brusselse kwartet een referentie geworden op de Europese scène. Inspiratie halen ze zowel bij Pink Floyd, Chopin als Mogwai.

We Stood Like Kings speelt op donderdag 1 februari in de Handelbeurs in Gent. Tickets zijn verkrijgbaar via de website en aan de kassa.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?