08 19 okt. '24

Vijf Vlaamse films naar Palm Springs

P1b4gjt8na1luanuj88befd6fh1
Nieuws 19 dec. 2016
Op het internationaal filmfestival van Palm Springs, één van de grootste en meest bezochte festivals in de VS, staan vijf Vlaamse films geprogrammeerd. Het gaat om ‘King of the Belgians’, ‘Souvenir’, ‘Vincent’, ‘Achter de wolken’ en ‘D’Ardennen’. Er staan daarenboven nog zeven coproducties met Vlaanderen op het programma.

Vier Vlaamse films staan in de World Cinema Now sectie die zo’n tachtig titels telt. ‘King of the Belgians’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth, ‘Souvenir’ van Bavo Defurne, ‘Vincent’ van Christophe Van Rompaey en ‘Achter de wolken’ van Cecilia Verheyen staan er naast internationale titels als ‘Bacalauréat’ en ‘The Ornithologist’. Ook coproducties met Vlaanderen zoals ‘L’ économie du couple’ van Joachim Lafosse en ‘Les premiers, les derniers’ van Bouli Lanners bevinden zich in dat luik.

Verder is ook ‘D’Ardennen’ van Robin Pront uitgenodigd door het festival dat plaats heeft van 5 tot 15 januari 2017. De film wordt vertoond in de Awards Buzz sectie gewijd aan de Oscarinzendingen voor beste niet-Engelstalige films. Niet minder dan 43 van de in totaal 85 officiële inzendingen worden er vertoond. Zoals bekend, haalde de film van Robin Pront niet de shortlist van de Oscarnominaties.
De gebroeders Dardenne stellen hun ‘La fille inconnue’ voor in de afdeling Modern Masters en krijgen daarbij het gezelschap van Terence Davies met zijn ‘A Quiet Passion’.

Het filmfestival van Palm Springs bestaat al sinds 1989 en trekt jaarlijks bijna 140.000 bezoekers. De voorbije jaren waren er geregeld Vlaamse films te gast zoals ‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De behandeling’, ‘Kid’, ‘Rundskop’, ‘The Invader’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?