10 21 okt. '23

Veerle Baetens draait in Zuid-Australië

P1atofht3216ie14h5afs1c971htj1
Nieuws 27 sep. 2016

Veerle Baetens is momenteel in Adelaide bezig met de opnames van de film ‘Rabbit’ van regisseur-auteur Luke Shanahan. In zijn scenario heeft Shanahan het over de 25-jarige studente Maud Ashton die een jaar na de ontvoering van haar tweelingzus Cleo nog steeds door dat gebeuren wordt achtervolgd. Bij het volgen van een spoor naar een verlaten kampeerterrein ontdekt ze dat haar lot onlosmakelijk verbonden lijkt aan dat van haar zus. De hoofdrol in deze psychologische thriller wordt vertolkt door Adelaide Clemens die onder meer te zien was in ‘X-Men Origins: Wolverine’, ‘The Great Gatsby’. Clemens vertolkte ook de rol van suffragette Valentine Wannop in het met Vlaanderen gecoproduceerde ‘Parade’s End’. Clemens vertolkt zowel de rol van Maud als die van Cleo.

Veerle Baetens trok de aandacht van de regisseur met haar vertolking in ‘The Broken Circle Breakdown’ en ‘Rabbit’ wordt haar eerste Engelstalige speelfilm sinds ze meespeelde in de tv-series ‘The Team’ en ‘The White Queen’. Op de Franse filmmarkt was Baetens te zien in ‘Un début prometteur’, ‘Des nouvelles de la planète Mars’ en in de miniserie ‘Au-dela des murs’ van Hervé Hadmar. In eigen land stond ze op de set van de fictiereeks ‘Tabula Rasa’ een psychologische thriller waarin ze niet alleen de hoofdrol vertolkt maar waarvoor ze, samen met Malin-Sarah Gozin en Christophe Dirickx, mee het scenario schreef. Zij werkt momenteel aan de scenariobewerking van ‘Het smelt’ van Lize Spit dat ze ook zal verfilmen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.