10 21 okt. '23

Vakblad Variety fêteert Robin Pront op Berlinale

P1b6ot060uobq1jvs1j8v18dgrnr1
Nieuws 18 jan. 2017

Robin Pront, regisseur van ‘D’Ardennen’ de film die de 42e editie van Film Fest Gent opende, wordt door het toonaangevende filmblad Variety beschouwd als Europees toptalent dat dit jaar in het oog moet gehouden worden.

Naar aanleiding van het Filmfestival van Berlijn, stelt Variety tien Europese filmtalenten voor die op het punt staan definitief door te breken. Onder de tien die op de Berlinale worden gefêteerd bevinden zich vier cineasten. Robin Pront krijgt het gezelschap van een Duitse, een Sloveense en een Italiaanse collega, respectievelijk Edward Berger, Mitja Okorn en Gabriele Mainetti.

Robin Pront heeft zijn nominatie te danken aan het succes van zijn korte film ‘Plan B’ en zijn speelfilmdebuut ‘D’Ardennen’ die met een typische ‘flemish noir’ inhoud en aanpak hoge ogen gooide op diverse internationale festivals. De film was de Belgische inzending voor de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film maar haalde de shortlist niet. Robin Pront is de eerste Belg die genomineerd wordt in de reeks Europese talenten. Naast regisseurs bevat de lijst ook acteurs, actrices, producenten en scenaristen. Zo zal op de Variety-receptie op het filmfestival in Berlijn ook de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks worden voorgesteld. Ze speelde mee in films als ‘Tirza’ van Rudolf van den Berg en ‘The Best Offer’ van Giuseppe Tornatore en staat nu op de set van ‘Blade Runner 2049’, de sequel van Ridley Scotts iconische film, gedraaid door Denis Villeneuve.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.