10 21 okt. '23

VAF steunt vijf kinderdocumentaires

Schermafbeelding 2019 07 23 om 1534 44
Nieuws 24 jul. 2019

Met elk een productiepremie van 30.000 euro van het VAF/Mediafonds en 10.000 euro van Ketnet worden vijf kinderdocumentaires gedraaid die in première zullen gaan op het JEF festival in 2020. Het gaat om korte films van 15 minuten voor kinderen van 9 tot 12 waarin de wereld bekeken wordt vanuit de ogen van een kind.

De titels zijn ‘Bertha en de Wolfram’ van Tijs Torfs, ‘Circus zonder tent’ van Nina Landau, ‘Fien, Jip en Fien’ van Marie De Hert en Ellen Pollard, ‘Papamagneet’ van Daphne van den Blink en ‘Radio Felix’ van Lauranne Van den Heede.

De projecten, een primeur voor Vlaanderen, zijn het eindresultaat van de eerste editie van Ket & Doc, een initiatief waarbij het VAF, JEF en Ketnet een oproep deden om kinderdocumentaires te draaien. Twintig filmmakers stelden zich kandidaat van wie er acht werden geselecteerd voor een workshopreeks van drie maanden. Onder leiding van Paul Pauwels en ad hoc docenten werkten de deelnemers van januari tot maart 2019 aan een filmplan. In april pitchten de acht hun project aan geïnteresseerde producenten tijdens de Macky Industry Day op Docville. Daarna dienden ze een productieplan in bij het VAF/Mediafonds met vraag om productiesteun. Daarop selecteerde een jury van het VAF, Ketnet en JEF de vijf eerder vernoemde projecten.

De vijf kinderdocumentaires worden van juli 2019 tot januari 2020 geproduceerd en gaan in première tijdens het JEF festival in de krokusvakantie van 2020. Nadien worden ze door JEF verdeeld en in het voorjaar van 2020 uitgezonden op Ketnet. Ze zullen ook aan het onderwijs worden aangeboden.

Voor de tweede editie van de workshop kinderdocumentaire van het VAF, JEF en Ketnet kan gekandideerd tot 2 september 2019. Aanmelden via MyVAF > Mediafonds > Talentontwikkeling > Workshop kinderdocumentaire.

Tags

VAF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.