09 20 okt. '24

‘Tytgat Chocolat’ wint Prix Europa in Berlijn

P1bt9s9h5d19u6qa4ilp1pta12rn1
Nieuws 25 okt. 2017
Nadat ‘Zagros’ van Sahim Omar Kalifa de prijs voor de beste film won op de 44ste editie van Film Fest Gent kreeg de tv-serie ‘Tytgat Chocolat’ in Berlijn de Prix Europa voor de beste tv-fictiereeks. Het langspeelfilmdebuut ‘Le passé devant nous’ van Nathalie Teirlinck won de Duits-Franse KINEMA Award op het 31ste internationaal Filmfestival van Braunschweig.

Eerder deze week won ‘Tytgat Chocolat’ al de Diversity TV Excellence Award in de categorie fictiereeksen tijdens Mipcom in Cannes. Enkele weken geleden was er de speciale vermelding op de Prix Italia van deze door De Mensen geproduceerde serie. De reeks werd zopas op één vertoond en op 26/10 is er nog een afsluitende “making of” op één. Ze draait rondom Jasper Vloemans die als inpakker bij het Vlaamse chocoladebedrijf Tytgat Chocolat werkt. Hij wordt verliefd op Tina, één van zijn collega’s die van Kosovaarse afkomst is. Als zij naar haar geboorteland wordt uitgewezen, reizen haar vrienden haar achterna.

De KINEMA Award werd in Braunschweig toegekend door een jury bestaande uit zes uit Duitsland en Frankrijk afkomstige zestien- en zeventienjarigen. De winnaar werd gekozen uit een selectie van zes eerste en tweede films die op het festival te zien waren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?