09 20 okt. '24

Tribeca selecteert ‘Het leven van Esteban’

Esteban still 6 jpeg 1
Nieuws 27 mrt. 2018
Het afstudeerproject van Inès Eshun, ‘Het leven van Esteban’ beleeft zijn internationale première op het van 18 tot 29 april 2018 gehouden prestigieuze Tribeca Film Festival in New York.

Daar neemt de film deel aan de kortfilmcompetitie en maakt kans op twee prijzen: de best Narrative Fiction Short en de Student Visionary Award. Er zijn in totaal 55 kortfilms geselecteerd en die zijn in tien categorieën onderverdeeld. Twee films gaan over wapengeweld en ‘Esteban’ zit in de categorie ‘Make or Break’.

Esteban is een jongen die opgroeit bij zijn alleenstaande moeder en niet weet wie zijn vader is. Tijdens zijn zoektocht naar zijn identiteit ontdekt hij dat zwemmen een metafoor is voor het leven zelf. In dit coming-of-age-drama wordt, als in een mozaïek, het hoofdpersonage op verschillende leeftijden gevolgd. De belangrijkste rollen worden vertolkt door Noah en Mathis Mavuela, Joshua Tassin, Zion Kiala, Tine Cartuyvels, Goua Grovogui en Lamine Diouf. De opnames hadden plaats in Antwerpen, Gent, Vilvoorde en aan de Belgische kust.

Inès Ishun werd in Frankrijk geboren en heeft Ghanese en Etse roots. Ze groeide op in België en studeerde film aan het RITSC. ‘Het leven van Esteban’ ging in wereldpremière tijdens Leuven Kort en werd ook vertoond op het J.E.F. Jeugdfilmfestival in Antwerpen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?